Svenska
Jurassic World

Jurassic World

Skrivet av marleey den 23 augusti 2015 kl 14:27

Det är stundtals underhållande, inget tvivel om saken. Filmen är pampig, snygg och välgjord även fast det känns plastigt med all CGI. Det känns inte alls lika levande som det gjorde i Jurassic Park. Men att jag ska bli lika tagen som vid Jurassic Park är i och för sig ett högt krav. När det kommer lite referenser till just Jurassic Park och nostalgimätaren slår i taket så kan man inte låta bli att bränna av ett leende i biofåtöljen.

Storyn känns delvis rätt. Det har gjorts framsteg tekniskt sedan Jurassic Park och "vanliga" dinosaurier börjar bli skåpmat. Att man vill locka publik genom större, farligare och "bättre" dinosaurier känns logiskt. Så jag kan köpa att man gjort en superdinosaurie. Men man vill för mycket och kastar in dresserade dinosaurier och tar deras intelligens ett steg för långt vilket gör att det känns fånigt.

Bland skådisarna är det okej insatser, främst så är det deras karaktär som lämnar mycket att önska. Blir inte Bryce Dallas Howard och hennes karaktär lite väl hjälplös? Chris Pratt och superdinosaurier får ändå ursäkta, men filmens stjärnor är fortfarande T.rex och raptorer.

Filmen är från 11 år och man har tagit steget mer åt familjefilm, men det blir lite väl korkat och barnsligt mellan varven. Jurassic World känns ändå som en naturlig och helt okej uppföljare. Jag tycker man utvecklar storyn framåt efter Jurassic Park och The Lost World även fast man upprepar en del saker. Jurssic Park 3 glömmer vi. Stabil 3:a trots allt i betyg.

Betyg: 3/5 6/10

HQ