Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Memerecension - Mafia City Ads

Memerecension - Mafia City Ads

Skrivet av märta den 11 januari 2019 kl 17:40
This post is tagged as: Meme, Mafia City

Detta är del två utav min nya bloggserie. Min förra recension var på Big Chungus och kan också läsas ifall du navigerar till mitt förra inlägg.

Dagens meme: Mafia City Ads

Ännu en utav årets första memes är nämligen reklamerna för det skumma Androidspelet Mafia City. Dessa absolut absurda reklamklipp, som man vanligtvis ser för mobilspel, erbjuder massvis med varianter utav skämt. I allt ifrån kreativt redigerade klipp till bilder och även referenser i kommentarsfält som "That's How Mafia Works" och "You'r Free!"

Ett av de vanligaste memesen är t ex jämförelsen mellan en så kallad "Lv. 1 Crook" och en "Lv. 35 Boss", då en karaktär går från en nolla till en framgångsrik på ca 3 sekunder. I originalreklamerna kan man se en sådan förvandling ske när nollan springer till bank, spränger sönder den ("Vadå, trodde du detta var ett rån?") och automatiskt får alla pengar. Sedan spelas en pumpig houselåt för att fira denna succé.

Alla memes har använts lika mycket att skratta med spelet som att skratta åt det. Bland annat så har utvecklarna anklagats för att ha snott bilder från Arkham City till sin appikon och ha använt karaktärsmodeller utav Daniel Craig och figurer från Half-Life 2. But "That's How Mafia Works"!

Småroligt och kreativt meme som kan förnyas och varieras, men långt ifrån odödligt. Kan säkert leva igenom månaden dock. Klarar sig bäst på några nivåer ironi, annars faller memet isär.

Betyg: 5/10
Ironiskt betyg: 7/10

Berätta gärna vad ni tycker och vilket meme jag bör recensera härnäst...

Facebook
TwitterReddit
Memerecension - Big Chungus

Memerecension - Big Chungus

Skrivet av märta den 6 januari 2019 kl 20:55
This post is tagged as: Meme, Big Chungus

Med ett nytt år så kan man lika gärna prova på nya saker. Så varför inte följa Anthony Fantano, Felix Kjellberg och EmpLemons fotspår? Detta är min första memerecension!

Meme: Big Chungus

Detta meme satte sitt spår i slutet av 2018 och har startat av memesfären utav det nya året. Så vad har vi fått? Jo, en tjock Bugs Bunny med en snabbt tråkig punchline och ett fånigt namn.

Bilden är rätt så smårolig på egen hand och funkar som en bra "reaction image". Men som ett meme är den oerhört jobbig. Ett utav de vanliga skämten är att Chungus är ett spel till Playstation 4. Och? Bara för att ett meme är ironiskt och random så betyder det inte att det automatiskt behöver vara roligt.

En annan grej med Chungus är att han egentligen är en gud som kan bli oändligt stor. Så hela skämtet är bara att han är stor och att han har ett eget spel ("Nämen det har han ju inte, vad knasigt!").

Urdumt och forcerat meme, precis som Ugandan Knuckles bevisar det att första månaden är den sämsta tiden för memes.

Betyg 1/10
Ironiskt betyg 1/10

Berätta gärna vad ni själva tycker och vilket meme jag bör recensera härnäst.

Facebook
TwitterReddit
Tekken X Street Fighter - ett evigt väntande

Tekken X Street Fighter - ett evigt väntande

Skrivet av märta den 14 maj 2018 kl 16:44
This post is tagged as: Tekken, Street Fighter, Namco, Capcom

År 2010 utannonserade Capcoms Yoshinoro Ono och Namcos Katsuiro Harada att inte bara ett utan hela TVÅ crossover-spel var i utveckling. Street Fighter X Tekken som skulle följa Capcoms upplägg liknande vad de tidigare hade gjort med Capcom vs SNK/Marvel/Tatsunoko, och ett Tekken X Street Fighter som skulle släppas kort därefter som skulle ta kämparna till den tredje dimensionen. Den största franchisen inom 2D vs den inom 3D. Något som var tänkt att dra ihop fightingfantaster.

Street Fighter X Tekken blev en flopp, fansen hade fått nog utav alla nya och kompliserade mekaniker som gems, pandoras och ett tag-system som nästan alltid drog ut matchera tills tiden tog slut. Men droppen var alla mängder DLC som var fastlåst på varje kopia utav spelet. Detta var nästan samtidigt som Namco släppte Tag Tournament 2 och Soul Calibur V som båda var mycket mer framgångsrika.

Trots teorier utav att TxSF är numera nedlagt/vaporware pga Capcoms misslyckande med SFxT så hävdar Harada att spelet inte är nedlagt och att spelet nästan är färdigt för att visas. Sedan utannonseringen år 2010 så ett hopp till nästa generation skett, två nya Tekken plus spinoffs släppts, Pokken finns till både Wii U och Switch, och två nya Soul Calibur (den ena fortfarande påväg).

Den fjärde Mars 2012 gjorde Tekkens Facebooksida en karaktärsröstning för TxSF där t o m figurer som Sawada från Street Fighter the Movie, Dans farsa Go Hibiki och fåtal från det allra första Street Fighter var med. Namco uttalade att den alla på som toppade den slutgiltiga listan kanske inte skulle dyka upp, men att det snarare var till för att få en bild över hur ett roaster i TxSF skulle kunna se ut.

December 2015 överraskar Namco med att avslöja Akuma i Tekken 7. Detta kan helt klart vara ett tecken på att utvecklingen utav TxSF fortfarande i hemlighet var vid liv. Och att om Akuma kan fungera i Tekken så kan även alla andra SF-figurer göra det.

Nu på mycket senare tid har Harada uttalat att utvecklingen fortfarande ligger på is och att spelet har svårt att få en plats mellan nuvarande titlar som Street Fighter V och Tekken 7. Att spelet helt enkelt får vänta tills alla har spelat klart. Men vem vet, Namco kanske bestämmer sig för att överraska oss spelare under E3. Man kan ju alltid hoppas efter åtta år utav väntan. Fightingspelsvarianten utav Duke Nukem Forever och Half-Life 3.

Facebook
TwitterReddit

Figurer jag vill se i Smash Bros Switch

Skrivet av märta den 3 maj 2018 kl 21:28

Jag ska vara helt ärlig. Jag äger inte ett Switch och det enda Nintendo-relaterat som man har är några Game & Watch och ett NES. Men trots det så kan man inte undangå hypen som byggs upp varje gång ett nytt Smash Bros kommer. Så detta är en lista karaktärer jag vill se i Sakurais nästa slagsmålsfest.

Captain Toad
Senast sedd i Mario Odyssey som en bifigur och en nykomling som Nintendo säkert kommer göra fler spel kring.

Paper Mario
Vore ett mycket intressare palette-swap än Dr. Mario.

Detective Pikachu
Nog annorlunda från vanliga Pikachu för att bli en egen fighter samt att denna variation ska få en egen film med Ryan Reynolds. Vilket vore perfekt produktplacering.

Buzzwole - Pokémon Sun and Moon
Av alla nya "pocket monsters" som jag sett så vore denna riktig tuff att se i just ett fighting spel. En bjässe.

Lana - Hyrule Warriors
Skulle representera den nya Hyrule Warriors-serien bra.

Ayumi Tachibana - Famicom Detective Club
En figur egentligen tänk för Melee men tillbakadragen för sin mindre igenkänninghet. Rent nyfiken på hur hon skulle fungera.

Chibi-Robo
Ännu en mindre känd figur som fungerade bra i fanspelet Smash Bros Crusade.

Wonder-Red - The Wonderful 101
Viewtiful Joe-klonen utav skaparna till samma figur. Kan redan tänka mig alla andra figurer från Wonderful dyka upp hans final smash.

Black Shadow - F-Zero
Något Smash behöver är fler skurkar. Falcons egne nemesis är en karaktär vars move set kan göras nästan helt från scratch.

Captain Rainbow
Ett superhjälte-alterego från ett Japan-exklusivt Wiispel med samma namn där flera Nintendo-glömmisar också dyker upp.

Takamaru - The Mysterious Murasame Castle
En samurai för guds skull. Samuraier andas fighting. Dessutom en assist trophy i Brawl.

Twintelle - ARMS
En utav de mer omtalade boxarna i ARMS. Också en karaktär nog annorlunda för att distanseras från Little Macs boxarstil.

Monita - Nintendo Land
Från Wii U:s mest sålda spel och också kanske en fighter med en originell spelstil.

Rayman
Helt galet att hans endast var med i trophyrummet i förra. Vill inte heller se Rays plats tas över utav Rabbids som Ubisoft-representation.

Professor Layton
Låg mellan Layton och Phoenix Wright för mig. Men utav båda vill jag helst se Layton spelbar mest ur nyfikenhet.

Crash Bandicoot
Vänta lite, tänker du. Crash är väl ändå Playstation. Well inte längre, eftersom nya samlingen ska till Switch nu. Vilket betyder att han också kan inta Smash. WOAH!

Alex Kidd
SEGA:s första riktige maskot från Master System-dagarna förtjärnar väl att ge igen, tycker jag.

Kazuya Mishima - Tekken
Om fler Namco-figurer ska vara med, så helt någon som representerar Tekken. Kan redan förestella mig Devil som hans final smash.

Minecraft Steve
En figur jag först helt absolut inte ville se i Smash men sedan ur "morbid curiosity" ville se bara för hur folk skulle reagera. Samt att Minecraft råkar vara frontansiktet för indiespel och en utav de mest sålda spelen i världen. En mycket bättre representation utav indie än t ex Sans, om du frågar mig. Dessutom en svensk krigare.

Vem vill du se i Smash? Lämna gärna en kommentar!

Facebook
TwitterReddit
Kul på Motormässan i Östersund

Kul på Motormässan i Östersund

Skrivet av märta den 27 maj 2017 kl 13:44
This post is tagged as: Födelsedag, Nissan

Otroligt fin dag idag! Såklart så skulle farsgubben dra med en till
Östersunds årliga motormässa. Motorcyklar och bilar i all ära! Blev lite överraskand av att se Petters finåk på mässgolvet. Riktigt fin Nissan!

Var j*vligt längesedan man skrev något här. Spelintresse är fortfarande intakt dock! Ingen vardag utan Columns till Sega Megadrive!

Förresten så fyller man år idag.

Facebook
TwitterReddit