Svenska
Blog
Memerecension - YANG GANG 2020

Memerecension - YANG GANG 2020

Skrivet av märta den 18 mars 2019 kl 12:01

*klapp* *klapp* Memerecension! Årets memetorka är nu äntligen över och jag har återkommit!

Dagens meme: Yang Gang 2020

Detta är ett meme som jag har fått extra koll på med att jag även följer politiken i USA. Yang Gang är troligen det första riktiga memet för presidentvalet 2020 och kan jämföras med "Doomday Paul", "Bernie Bros" och "the Trump Train" från tidigare val.

Vad kretsar detta kring då? Jo. Andrew Yang är en affärsman som var en utav de första att hoppa in i valet och var länge sedd som en obetydlig kandidat i Demokraternas primärval. Hans kampanjplattform fokuserar på UBI (basinkomst åt varje medborgare) och de utmaningar som USA ställs inför när allt fler jobb tas över utav maskiner.

Yangs titel som obetydlig kom att ändras efter att ha blivit inbjuden till Joe Rogans podcast JRE. På både Reddit och 4chan fick plötsligt presidentkandidaten mer uppmärksamhet för sina idéer. Mest utifrån löftet att medborgare skulle få en gratis månadslön på $1000 som skämtsamt kallas NEETbux (Not in Education, Employment or Training) så att alla otakus, gamers, furries och bronies bara kan sitta hemma och mysa.

Yang Gangers har ofta en cynisk syn på framtiden och många är föredetta Trumpfantaster som känner sig förråda utav Vita Huset. Så ifall världen går åt helvete så kan de i alla fall "seize the bag". Det finns såklart även ett oironiskt stöd utav föredetta Bernie Bros och radikala centrister. Samlingen blev så stark att Yang nu kommer dyka upp i Demokraternas första debatt.

Så vad tycker jag? Det är inte så mycket nytt till bidragit till memesfären och många utav bilderna känns bara som Trumpmemes från 2015 till 16 som har uppdaterats med rosa Yang 2020-kepsar. Många av skämten är ofta att Trump är en neocon eller att Andrew Yang bara är Trump + $1000. Vad jag gillar med memen är att det visar hur mycket internet kan påverka. Trumprörelsen och alternativhögern har länge varit samlad runt presidenten och nu sätts det på prov. Och även om Yang förlorar så kommer hans frågor att debatteras. Yang Gang är ett utmärkt tänkarmeme precis som NPC Wojak, men det behöver finslipas och lär inte peaka innan efter sommaren.

Betyg: 8/10
Ironiskt betyg: 5/10

Vad tycker du om Yang Gang och vilket meme vill du se mig skriva om härnäst? Lämna en kommentar.

HQ