Svenska
Blog
Drömspel: TKO Brawl for All

Drömspel: TKO Brawl for All

Skrivet av märta den 4 januari 2024 kl 23:27

Har många ideér till tv-spel och funderar på att starta en bloggserie baserad på de jag drömmer om som oftast. Min senaste funderare är ett spel som använder WWE och UFC nu när de ägs av samma bolag, nämligen TKO Holdings.

Gameplay:

Spelet är en spirituell uppföljare till Def Jam Vendetta och Fight for NY i sin gameplay och presentation. Väldigt arkadig och snabb fighting med matcher mellan upp till fyra figurer. Arenorna är dynamiska och interaktiva. Består inte bara av ringar och burar. Varje figur har olika specialiteter och sätt att besegra motsåndare beroende på fightingstilar. De har även en varsin super. Även tillhyggen kan plockas upp för att anfalla med.

Matchlägen inkluderar one-on-one, free-for-all, 2v2 teams. Det går även att ha matcher utan tillhyggen och supers.

Karaktärer:

Spelets roster består av en hel del stjärnor inom både WWE och UFC. Men också originella figurer skapta för spelets ton och handling. Med DLC så uppdateras listan och inkluderar även crossovers med andra medier bortom fribrottning och MMA. Bland annat Cobra Kai, Baki, och Tekken. Och även kändisar såsom Mark Zuckerberg, Elon Musk, Mike Tyson, och Bruce Lee.

Handling:

Du skapar en egen karaktär och börjar som enkel gatukämpe som försöker tjärna pengar genom smågig. Street fighting, burmatcher, och hardcore wrestling. Med tiden byggs ditt rykte upp när dina slagsmål blir virala på internet. Du reser runt Nordamerika och blir en sann fightinglegendar. Konstant utmanad av nya eldsjälar.

Christopher Judge gör sin återkomst som D-Mob och blir din karaktärs mentor i din erövring av underjordisk fighting. Isaac Frost från Fight Night Champion reprisar igen som nemesis och ultimat slutboss. Men flera avslöjanden och vändningar sker i vägen till toppen.

Handlingen tar även drag från filmer som The Wrestler, Never Back Down, Undisputed, samt den riktiga berättelsen om Kimbo Slice. En love letter till både fribrottning och MMA på djupet. Och som inte är rädd för att även reflektera över industriernas mörka sidor.

Spelomslag:

Logan Paul och Israel Adesanya som stirrar varandra i själen i nån mörk källare. Med en massa hejande herrar i bakgrunden.

Utvecklare:

Yuke's, publicerat av en nybildad EA Sports Big.

HQ
Betygsätter kassa partinamn (EU edition)

Betygsätter kassa partinamn (EU edition)

Skrivet av märta den 20 maj 2019 kl 15:47
This post is tagged as: Politik, EU

Som ni kanske redan vet så är jag väldigt upp i EU-valet, och allmänt all annan politik för den delen. Så nu när det är en vecka kvar så tänkte jag plocka fram några skrattretande partinamn som faktiskt är registrerade inför valet. För källa hänvisar jag att besöka valmyndighetens hemsida. Let's get it started!

Blankt
Jag gillar faktiskt denna. Nu har äntligen alla arga protestväljare hittat ett parti att (råka) rösta på. 10/10

Demokraterna i Göteborg
Namnet syftar troligen på missnöjespartiet i Göteborg som vill göra sig av med trängselavgifter och Västlänken. Detta är precis den politik vi behöver i Europaparlamentet! 7/10

Final Partiet
Förutom den grymma särskrivningen så står själva final-delen i partiet för att ge pensionärer möjligheten att ta finalpiller och göra final på livet. 6/10

iGov . Direct®
Väldigt modern och schysst spamlänks-estetik för en ny tid. 7/10

Kustkult
Från skillnad från andra partier som inte vill erkänna det så går detta parti rakt på sak: "Yep, detta är en kult!" Snart EU:s svar på the Esoteric Order of Dagon! 9/10

Kärlek
Puss och kram-ekonomin har aldrig varit sämre. Tråkigt namn dock så 4/10.

Nya ny demokrati
Kan lätt misstas för 90-tals-Bert Karlssons gamla Ny Demokrati och mecha-Wachtmeisters Neo nya ny demokrati. 2/10

Raggarpartiet
Äntligen ett parti för oss bensinnationalister och anarkosnusare. Fräsigt! 10/10

Skolpartiet Göteborg
Återigen är Göteborg i the center of attention! Göteborgs skolor är Europas skolor! 5/10

Technopartiet
Just precis när man tror har hittat ett teknokratiskt parti i Sverige så visar det sig att det bokstavligen handlar om technomusik och dansgolv. 7/10 Coolt namn dock.

Ändrings partiet revolution
Vinnaren ut av Sveriges bästa sär skrivning i ett parti namn går till denna. 1/10

Det kändes lagom. Har jag missat nån bra? Kommentera.

HQ
Animerade antologi-adaptioner jag vill ha

Animerade antologi-adaptioner jag vill ha

Skrivet av märta den 20 mars 2019 kl 16:26
This post is tagged as: Anime, Animatrix, Love Death + Robots

Love Death + Robots kom ut på Netflix rätt så nyligen och är resultatet utav David Fincher och Tim Millers långt utdragna försök att återuppliva Heavy Metal. Att se animerade antologier återkomma till internationellt mainstream är minst sagt härligt. I japansk anime har de pumpats ut som mest, med exempelvis Robot Carnival, Neo Tokyo, Memories, Genius Party och Short Peace. Mest intressant var det när även västerländska filmstudios och spelföretag ville ta del utav genren. I form utav Animatrix, Batman: Gotham Knight och Halo Legends. Nu med succén utav LD+R så hoppas jag att intresset återkommer. Detta är de franchiser jag hoppas får sina egna adaptioner.

Mortal Kombat
Ed Boons våldsamma spelserie samlar massvis med radikalt olika idéer som har med tid utvecklat ett intressant universum. Det finns mängder av berättelser man kan skapa med alla karaktärer, raser och klaner som finns i både netherrealm och outworld.

MonsterVerse (Godzilla, King Kong)
Legendary Studios MonsterVerse korsar de två mest ikoniska monsteren från både öst och väst. Tänk hela Tohos kaijubibliotek och olika tolkningar från både japanska och västerländska animerare.

Assassin's Creed
Kriget mellan templars och assassins sträcker sig genom hela världshistorien och hela vägen fram till en dystopisk cyberpunk-värld. Kortfilmerna kan ha originella karaktärer samt platser och tider som spelen inte har använt.

Rick & Morty
En antologi som inte behöver ta sig själv för seriöst. Varje kortfilm kan till och med ta plats i alternativa universum och inte behöva följa lore överhuvudtaget. Vore även ett passande projekt för flashanimerare som t. ex. Psychicpebbles.

Hellboy
Fantasy, skräck, Lovecraft, pulp och massa annat skumt. Hellboy har redan tolkats på flera sätt i serietidningar. Så varför inte i anime eller kanske 3D-animation?

Star Wars
Jag tror titeln säger sig själv. Jag är mest överraskad över att det inte har hänt än.

Vad skulle du vilja se en animerad antologi baserad på? Leave a comment or whatever...

Memerecension - YANG GANG 2020

Memerecension - YANG GANG 2020

Skrivet av märta den 18 mars 2019 kl 12:01
This post is tagged as: Meme, YANG GANG

*klapp* *klapp* Memerecension! Årets memetorka är nu äntligen över och jag har återkommit!

Dagens meme: Yang Gang 2020

Detta är ett meme som jag har fått extra koll på med att jag även följer politiken i USA. Yang Gang är troligen det första riktiga memet för presidentvalet 2020 och kan jämföras med "Doomday Paul", "Bernie Bros" och "the Trump Train" från tidigare val.

Vad kretsar detta kring då? Jo. Andrew Yang är en affärsman som var en utav de första att hoppa in i valet och var länge sedd som en obetydlig kandidat i Demokraternas primärval. Hans kampanjplattform fokuserar på UBI (basinkomst åt varje medborgare) och de utmaningar som USA ställs inför när allt fler jobb tas över utav maskiner.

Yangs titel som obetydlig kom att ändras efter att ha blivit inbjuden till Joe Rogans podcast JRE. På både Reddit och 4chan fick plötsligt presidentkandidaten mer uppmärksamhet för sina idéer. Mest utifrån löftet att medborgare skulle få en gratis månadslön på $1000 som skämtsamt kallas NEETbux (Not in Education, Employment or Training) så att alla otakus, gamers, furries och bronies bara kan sitta hemma och mysa.

Yang Gangers har ofta en cynisk syn på framtiden och många är föredetta Trumpfantaster som känner sig förråda utav Vita Huset. Så ifall världen går åt helvete så kan de i alla fall "seize the bag". Det finns såklart även ett oironiskt stöd utav föredetta Bernie Bros och radikala centrister. Samlingen blev så stark att Yang nu kommer dyka upp i Demokraternas första debatt.

Så vad tycker jag? Det är inte så mycket nytt till bidragit till memesfären och många utav bilderna känns bara som Trumpmemes från 2015 till 16 som har uppdaterats med rosa Yang 2020-kepsar. Många av skämten är ofta att Trump är en neocon eller att Andrew Yang bara är Trump + $1000. Vad jag gillar med memen är att det visar hur mycket internet kan påverka. Trumprörelsen och alternativhögern har länge varit samlad runt presidenten och nu sätts det på prov. Och även om Yang förlorar så kommer hans frågor att debatteras. Yang Gang är ett utmärkt tänkarmeme precis som NPC Wojak, men det behöver finslipas och lär inte peaka innan efter sommaren.

Betyg: 8/10
Ironiskt betyg: 5/10

Vad tycker du om Yang Gang och vilket meme vill du se mig skriva om härnäst? Lämna en kommentar.

Memerecension - Mafia City Ads

Memerecension - Mafia City Ads

Skrivet av märta den 11 januari 2019 kl 17:40
This post is tagged as: Meme, Mafia City

Detta är del två utav min nya bloggserie. Min förra recension var på Big Chungus och kan också läsas ifall du navigerar till mitt förra inlägg.

Dagens meme: Mafia City Ads

Ännu en utav årets första memes är nämligen reklamerna för det skumma Androidspelet Mafia City. Dessa absolut absurda reklamklipp, som man vanligtvis ser för mobilspel, erbjuder massvis med varianter utav skämt. I allt ifrån kreativt redigerade klipp till bilder och även referenser i kommentarsfält som "That's How Mafia Works" och "You'r Free!"

Ett av de vanligaste memesen är t ex jämförelsen mellan en så kallad "Lv. 1 Crook" och en "Lv. 35 Boss", då en karaktär går från en nolla till en framgångsrik på ca 3 sekunder. I originalreklamerna kan man se en sådan förvandling ske när nollan springer till bank, spränger sönder den ("Vadå, trodde du detta var ett rån?") och automatiskt får alla pengar. Sedan spelas en pumpig houselåt för att fira denna succé.

Alla memes har använts lika mycket att skratta med spelet som att skratta åt det. Bland annat så har utvecklarna anklagats för att ha snott bilder från Arkham City till sin appikon och ha använt karaktärsmodeller utav Daniel Craig och figurer från Half-Life 2. But "That's How Mafia Works"!

Småroligt och kreativt meme som kan förnyas och varieras, men långt ifrån odödligt. Kan säkert leva igenom månaden dock. Klarar sig bäst på några nivåer ironi, annars faller memet isär.

Betyg: 5/10
Ironiskt betyg: 7/10

Berätta gärna vad ni tycker och vilket meme jag bör recensera härnäst...