Svenska
HQ

Antimateria!

Skrivet av MasheD den 6 mars 2009 kl 21:39

Allt som vi ser, allt som vi gör och allt som vi inte gör har en betydelse.

När Universum skapades blev det en enorm explotion och då billdades materia som kan vara precis vad som helst för utom ljus
(eld är tveksamt eftersom allt man kan ta på är materia, men eld innehåller främst värme och värme är bara rörelse så det finns egentligen inte)
Fet text sne text understruken text

Men vad är det som finns mellan våra solsystem... ingen vet pga det faktum att det inte finns nånting överhuvudtaget, bara oerhörd kyla... men om det är kallt existerar det alltså så det finns fortfarande en sorts materia som vi inte vet nånting om.

Under starten som ägde rum för miljardtals år sedan skapades då denna materia och samtidigt skapades ''Antimateria''

Antimateria är den raka motsatsen till den vanliga materian som vi är gjorda av och som allt ((i vårt universum består av))

Så vart finns all den Antimateria... mellan solsystemen ? nej... hos oss ? NEJ! inte ens i vårt universum, i ett annat helt enkelt.

Så eftersom Antimateria är rak motsats till våran materia så betyder det att i det universum som Antimaterian finns finns även vi fast helt olika.

Det vi gör här gör dom också fast fullkomligt tvärtom, det du tänker gör dom men fullkomligt tvärtom och det vi ser gör dom fast fullkomligt tvärtom.

Så vad händer om man skulle göra något helt oväntat... ingenting eller nånting... ingen vet.

Ni har säkert hört talas om LHC (Large Hadron Collider) och betyder stor partikelaccelerator, denna enastående manik är så stor att den korsar två stater.

Uppgiften som denna är gjord till är för att accelerera upp TVÅ partiklar (Protoner) till ljusets hastighet och låta dom kollidera med varann, då kommer det att bildas (förmodligen) en ny partikel som konstigt nog redan har ett namn nämnligenHiggs-partikeln.

Har tänkt på en sak och det är varför alla filmer och varför alla människor definerar andra varelser i rymden att vara mer utvecklade än vi, eftersom universum skapades samtidigt så har vi lärt oss lika mycket.

Men om vi säger att Dinosaurierna inte skulle dött så hade dom haft ungefär 65 miljoner års mer erfarenhet, men sedan Jesus dog har vi levt i 2000 år och när Jesus dog gick vi här i Norden fortfarande runt med hubbabubba och päls, och sedan dess har vi lärt oss väldogt mycket.

Vi har utvecklats fruktansvärt mycket fortare än Dinosaurierna.

När universum skapades fanns det Protoner och Neutroner i en enda röra och till slut gick det inte, det blev för högt ''tryck'' och för mycket spänning det sa bara PANG!!! och flera miljarder år senare kom vi.

I LHC bildas Higgs-partiklen av ''tryck''... detta betyder alltså att dom gör om hela universums procedur under dess första stund MEN i väldigt liten skala.

Man vill hitta Antimateria för att den fungerar ungefär som plus och minus.

Har man lite Antimateria och tillsätter en helt och hållet vanlig sak t ex ett grässtrå eller en kasserad kapsyl så kommer dessa att bilda en reaktion som gör en liten explotion.

Om vi lyckas med detta kan vi få bilar som kan gå på praktiskt taget ingenting, luft består av nåt (O2 = två syreatomer)

Universum betyder hel och hållen, allt samlat iett, fullkolmigt, fulländad osv på Latin.

Har funderat mycket på detta och jag tycker att det är extremt intressant.