Svenska
Blog

Spelmoment att uppleva (11)

Tidigare spelmoment:

1. Finding Mr. Tibbits (Condemned)
2. Growing Up in Vault-101 (Fallout 3)
3. Endgame (Full Throttle)
4. Forsaking the World for Love (Prince of Persia)
5. A Night at Rock Solid (Conker's Bad Fur Day)
6. The First Time I Died (The Darkness)
7. Stroggification (Quake IV)
8. The Milkman Conspiracy (Psychonauts)
9. Black Lake (Condemned 2)
10. Chainsaw Bypass (Gears of War 2)
_____________________________________________________

Fahrenheit
Meet Lucas Kane
_____________________________________________________

Fahrenheit (eller Indigo Prophecy som det även heter) är ett spel som lyckades relativt bra att visa att den klassiska äventyrsgenren fortfarande har vad som krävs, även om det spelmässigt inte var så varierande. Det är mer av en internaktiv film, men det är en interaktiv film som man gärna ser fler gånger om.

Ett riktigt skitväder har dragit sig in över New York, och det blir bara kallare och kallare. Mitt i smeten finner vi Lucas Kane, en uttråkad ung man som har ett tråkigt kontorsarbete, två döda föräldrar, en bror som han knappt har kontakt med längre, samt en ex-flickvän som han fortfarande älskar. För att göra livet värre är Lucas inom loppet av fem minuter en mördare. Två män som båda är på fel ställe vid fel tidpunkt blir offer och mördare. De är båda bönder i ett parti schack, vars utkomst bestämmer världens öde för de närmaste 100 000 åren.

Som Lucas får vi välja om vi ska storma ut och fly scenen på en gång, eller faktiskt städa upp efter oss. Kroppen måste gömmas, golvet ska skuras, mordvapnet ska gömmas och kläderna ska tvättas av. Man vill absolut inte väcka någon onödig uppmärksamhet. När man som utredaren Carla Valenti sedan anländer till brottsplatsen är det ens uppgift att samla in de bevis som man tidigare lämnat bakom sig som Lucas, samt att intervjua vittnen som man stött på som Lucas.

Det är faktiskt riktigt häftigt att spela som både mördare och polis, som båda har mål som går helt emot varandras. Introduktionen är ett gott exempel på detta. Hjälper man den ena går det sämre för den andra. Fahrenheit bjuder på en riktigt mysig och unik spelupplevelse, där den kalla atmosfären i spelet ger en gåshud. Storyn som berättas är spännande och får en att vilja fortsätta spela. Åtminstone fram till den sista tredjedelen, där det ballar ut rejält.

Fahrenheit - The Movie: Chapter 1

Spelmoment att uppleva (11)

"The final countdown has already begun..."

HQ