Svenska
Blog

Spelmoment att uppleva (15)

Tidigare spelmoment:

1. Finding Mr. Tibbits (Condemned)
2. Growing Up in Vault-101 (Fallout 3)
3. Endgame (Full Throttle)
4. Forsaking the World for Love (Prince of Persia)
5. A Night at Rock Solid (Conker's Bad Fur Day)
6. The First Time I Died (The Darkness)
7. Stroggification (Quake IV)
8. The Milkman Conspiracy (Psychonauts)
9. Black Lake (Condemned 2)
10. Chainsaw Bypass (Gears of War 2)

11. Meet Lucas Kane (Fahrenheit)
12. A Linear Sequence of Scares (Max Payne 2)
13. Drill (Silent Hill: Homecoming)
14. No Russian (Modern Warfare 2)
_____________________________________________________

Fable II
The Music Box
_____________________________________________________

Rose och hennes yngre bror/syster, lilla Sparrow, är fattiga, föräldrarlösa och hemlösa. De lever på Bowerstones gator, och varje dag är en kamp för att få ihop några guldmynt så att man inte svälter ihjäl. Vintern har nu kommit med kyla och snö, vilket väcker barnens dröm om att leva i stadens enorma slott. Husrum, värme, mat och kärlek.

Medan barnen värmer sina händer över en liten brasa hörs jubel och applåder från gatan lite längre bort. Rose, som är spelarens enda förebild och trygghet i livet, drar med en för att se vad det är som sker. Det visar sig att en smått galen köpman är i staden och försöker få några skräpsaker sålda. En liten, smutsig och till synes värdelös speldosa fångar Roses uppmärksamhet när den enligt mannen ska uppfylla ägaren en önskan.

Tillsammans med sin syster ger man sig därför ut på Bowerstones farliga gator för att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa speldosan - även om den summan skulle kunna ge mat som räcker en längre tid. Trots detta bestämmer man sig alltså för att lita på magins krafter.

Denna allra första del av spelet presenterar spelaren till konceptet av moraliska val. Beroende på hur man spelar denna inledning kommer Bowerstone som stad förändras när man sedan vuxit upp. Antingen kan kvarteret man lever i grönska och bestå av lyxhus, men det kan också bli stadens allra mörkaste slumkvarter.

När man sedan tjänat ihop sina guldmynt blir Rose och lilla Sparrow stolta ägare av den lilla speldosan, och de tvekar inte på att använda den på en gång. Deras önskan blir att få leva i det enorma slottet, och träffa dess ägare Lord Lucien - som bott ensam i slottet sedan hans fru och dotter mystiskt gått bort. Men man ska vara försiktig med vad man önskar sig...

Den här delen av Fable II är verkligen, precis som speldosan, magisk. Den är även mycket sorglig, speciellt i slutet när man väl får träffa Lucien och spelet når sin första twist. Det finns heller ingen ursäkt för Xbox 360-ägare med internetuppkoppling att inte spela den här delen, då den går att ladda ner gratis över Xbox Live. Så vad väntar ni på?

Fable II - Part 1
Fable II - Part 2
Fable II - Part 3

Spelmoment att uppleva (15)

"Death is not your destiny today, little Sparrow."

HQ