Svenska
Blog

Spelmoment att uppleva (65)

Tidigare spelmoment:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
_____________________________________________________

Call of Duty: Modern Warfare 3
I Am Yuri
_____________________________________________________

Jag har redan konstaterat att jag gillar de senaste Call of Duty-seriens actionpackade, men oerhört scriptade, kampanjer ett antal gång i denna bloggserie. Och Modern Warfare 3 är knappast något undantag. Infinity Wards senaste bjuder på en rad spelmoment att uppleva, men det allra starkaste av dessa utspelade sig helt klart under uppdraget "Blood Brothers". När ett försök på fulingen Makarovs liv leder till förluster på rebellernas sida får Captain Price nog och kräver svar från spelarens karaktär, Yuri.

Det är då det avslöjas att Yuri och Makarov en gång i tiden vad blodsbröder och ultranationalister. I tre flashbacks får vi se hur Yuri alltid varit med bakom kulisserna under viktiga händelser i Modern Warfare-serien. Yuri var där när Zakhaev skadades i Pripyat. Han stod vid Makarovs sida när de gav order om att aktivera atombomben i mellanöstern. Han medverkade även under flygplatsmassakern i Ryssland några år senare, tillsammans med Makarov och C.I.A.-agenten Joseph Allen. Det var Yuri som var Allens kontakt. När han såg flera tusentals liv släckas av ett knapptryck förstod Yuri att han och Makarov inte längre kämpade för samma sak.

Men Makarov var, som alltid, steget före. Han insåg Yuris sanna avsikter på flygplatsen och lämnade honom döendes i garaget, sekunder innan han steg in i hissen för att fullfärdiga den horribla terrorattacken riktad mot sitt eget folk. Men Yuri var inte död ännu. Det är då jag fick ta kontrollen. Jag började kräla för att nå den andra hissen, så att jag skulle kunna stoppa Makarov innan det är försent. Jag var tvungen att varna världen och förhindra ett tredje världskrig.

När jag, Yuri, nådde den bekanta terminalen från Call of Duty: Modern Warfare 2 fick jag rysningar i hela kroppen. Uppdraget "No Russian" tillhör ett av de bästa spelögonblicken någonsin enligt mig, och nu var jag där igen, bara några meter bakom Makarov och karaktären jag själv kontrollerade för två år sedan. Jag plockade upp en pistol som låg bredvid en död säkerhetsvakt, och började jaga terroristerna genom terminalen. Jag avfyrade mina skott mot dem, men de reagerade inte. De var för långt bort, och jag för svag för att fortsätta.

Som ni kanske vet så stoppar man inte Makarov den dagen. Med ett tomt pistolmagasin föll jag till marken och var några få ögonblick ifrån att bli en i mängden på det där blodmålade golvet. Men jag överlevde mirakulöst. För att kunna fortsätta kämpa och en dag ta ut min hämnd på Makarov. En hämnd som känns så mycket mer tillfredsställande, just tack vare detta spelmoment. Bra jobbat, Infinity Ward.

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Blood Brothers

Spelmoment att uppleva (65)

"You will find the will of a single man, can be broken."

HQ