Svenska
Blog
Min Top 50 metal album. #48

Min Top 50 metal album. #48

Full titel om det fick plats skulle ha varit My Top 50 Favorite Metal Albums of All Time (ljust nu).
Det här är en lista på de skivor jag lyssnar på över och över och bara blir bättre för mig varje gång.

Epica är nog letats att beskriva genom att säga "Låter som ett storslaget soundtrack till en stor slagen film". Jag är inte ett så stort fann av Symphonic Power Metal band, men det händer i bland jag lyssnar på det och då är det ett album jag alltid kommer tillbaka till. Consign to Oblivion Epicas andra studie album inspirerat av Mayakulturen.

Något som gillar extremt med ljust det här album är dels hur den är mixad och hur mycket den avvänder sig av Orkestrering och Chorus. Vilket både ger skivan ett mer storslaget ljud och en tyngre känsla över de tunga bitarna.

Vad som gör smidandet så bra på den är att inget över röstar varan för mycket och musiken hörs bakom vokalisten som görs på skivan men även vokalisten skiner igenom. Fast finns dock ett stycke på sitta låten under ett growl stycke tror jag de drog upp ljudet på orkestern för mycket, men det är bara ett kort stycke jag enkelt kan förlåta.

En stor favorit från albumet är Mother of Light: "A New Age Dawns" Part II (spår 8). Vilcket börjar med orkestern och sedan fylls in av trummorna som leder in resten av gitarristerna och basen. Låten lugnar ner sig och in kommer Simone Simons vokalist in över första versen sen hoppar den över till andra där vi hör Mark Jansen growl samtidigt som Simone sjunger. Vilket gör hela stycket väldigt starkt. Låtens mitten stycke är extremt lugnt och harmoniskt. Det är också en låt som leker mycket med ljust det faktum att det finns en orkester.

http://www.youtube.com/watch?v=LPykLtJ6ccw

Consign to Oblivion är en storslagen skiva jag alltid njuter av och känner att lyssna på efter jag äventyrat, runt lite bland Symphonic Power Metal Band. Jag kan häller aldrig få text stycket nedan för ut ur min skalle.

"Reality is sometimes stranger than fiction
Whatever happens in my dreams
I know it can't be worse than this
So I prefer to sleep"

(Dock finns inte albumet på Spotify, så ni får hitta en annan väg att lyssna på den.)

HQ