Svenska

Allmäntillståndet och vardagshatet

Skrivet av Moose den 10 september 2014 kl 01:05

Här kommer ett x antal punkter på vardagliga skitsaker som gör mig skogstokig under dygnets 27 timmar.

---

- Folk som parkerar sina bedrövliga fotbollsmammabilar framför sina igenvuxna brevlådor vilket försvårar mitt arbete och gör att jag måste förflytta min feta kroppshydda ur bilen för att rulla fram till nämnda brevlåda och dumpa morgontidningen och därmed förlora värdefulla sekunder ur mitt nattliga arbetsliv.

- Volbeat-sångarens röst. Kräks våldsamt ur sju ändar samtidigt när jag hör frasen; "FEEL THE FAJÖÖÖR WHEN SHE WÅÅLKS" och ändlösa downstrokes på en dansk pölsegura.

- Richie på Bandit Rock. Vilken bedrövlig människa.

- Att låten "Staggolee" av Pacific Gas & Electric från Tarantinos homage-rulle "Death Proof" (ni vet; scenen när Kurt Russell grisar i sig en uppspydd tallrik nachos) har grånat och blivit otillgänglig på Spotify. Ingen låt passar sig bättre att skanka fram i nattlivet på landsbygden i en kissgrå småbil som osar cigaretter och ånger; https://www.youtube.com/watch?v=8J07UDPLLbU

- Faktumet att jag aldrig lyckas tajma in behovet av att tanka bilen med de få gångerna bensinpriset landar under 14 spänn litern.

- Att skivbolaget Beat Butchers jubileumskalas på Münchenbryggeriet på Söder enbart hade 1300 biljetter till försäljning. Coca Carola, Varnagel, Hans & Greta, Krymplings, Asta Kask. Min slöa optimism rörande biljettförsäljning kommer bli min bleka, fulkulturella död.

- Att fästet till min processorfläkt har spruckit, vilket innebär att fyra av fem gånger när jag ruskar igång min burk så håller betongfundamentet i kåken på att lossna från husgrunden till följd av oljudet som uppstår från det dammiga avgrundshål som utgör insidan på min dator.

- Min glesa skäggväxt. Allvarligt. Det är som att navigera runt i ett småländskt kalhygge med en trasig tändare i novembermörkret; det kan finnas någonting som växer om man letar tillräckligt länge. Jag har ungefär fjorton skäggstrån varav alla är fyra centimeter långa. Ser ut som microdreads som har emigrerat söderut från min knöggliga hjässa.

- Att ASOS inte längre klarar av att leverera inom spannet av fem dagar, vilket innebär att det jag beställer på en söndag inte kommer fram på fredag utan trillar in på måndag när jag ligger och bedriver otukt med herr Ågren och förbannar vardagens trista lunk och inte har något som helst behov av nya kläder.

- Att jag fick en släng av ett sällan skådat sug att lira Soul Calibur IV - enbart för att upptäcka att snusklådan har signerat skivan med ett sexigt repspår vilket gör hela härket oläsbart... någonting jag givetvis hade förträngt.

- Att Levon Helm kunde lira trummor med ett galet mysigt americana-groove (och en ruskigt snärtig virvel - torr som fnöske) och samtidigt haspla ur sig texten till "Up On Cripple Creek"; allt detta live och med Scorsese bakom kameran för att föreviga kalaset. Jag kan knappt tugga tuggummi medan jag ligger ur takt och ser arg ut.

- Att alla valkompasser förkunnar att jag är 49% borgarsvin och 48% sossepack. Ska jag gå till valurnorna som en levande paradox?

Vad hatar du just nu?<3

Allmäntillståndet och vardagshatet

HQ