Svenska

När danskarna invaderade Midnight Club...

Skrivet av Moose den 11 mars 2015 kl 19:43

Denna historia är ett tidsdokument. Minnen är inte statiska och kan förändras över tid, över rum och över liv. Den här sagan återfinns dock i sin rena oskulds form - osäker om den har modererats såhär snart fem år senare, men jag berättar här vad jag minns. Vad jag burit med mig i min barndoms dunkla rum, vilken kantas av många nätter i ångest och tårofyllda böner vid sängkantens brant. Detta är historien. Historien om när Danskarna tågade in i Sverige. Historien om stolta karoliner som stred längs Smygehuks mossbeklädda klippor, fäktade bort högröda daner och parerade rödepölse medan vi som äro dödliga, ännu sov i våra sängar. Detta är historien som den förtjänas att berättas. Detta är historien om när danskarna invaderade Midnight Club

Det var tidigt om hösten 2009; Sverige hade alliansstyre, iPhone var inte household och jag hade ännu inte fått brösthår. .. någonting som jag saknar än idag, förvisso, men jag lever ändå och frodas där på jorden jag står. En rofylld söndag efter löningshelg började så sakteliga att omfamna en måndagsmorgon av snålblåst och duggregn. I Midnight Club-tråden diskuteras denna natt den ständiga frågan om individens last; studiebidraget. Det resoneras om hushållning, om multitasking och om filtklädda figurers fantastiska äventyr i Little Big Planet. Stämningen är på topp, när det rasslar i låset. Det dånar i dalen och det river i molntäcket som klär det svenska Gamereactor i en dunkel skrud av trygghet.

Det luktar ost.

Med flottiga fingrar i en korsvirkesstuga någonstans på Jylland skriver en kvinna på ett tangentbord av rött och vitt LEGO. Hon är förvirrad. Aggressiv och vilsen. Försummad och dansk: "You guys have the most fucked threads... like the one about sex... It would probably have been banned in DK Just kinda annoying that I can't understand most of the posts "

MNC sid. 2374

Andolini, Hydra och Aaandy bedriver diplomatisk verksamhet. Hälsar välkommen. Översätter felaktigt och hejvilt. "Never thought of that" blir till "mina får har fjorton pannkakor" och det skrockas friskt. Danskan förstår inte. Stämningen är fortfarande på topp. Sverige utövar sin makt över lillebror Danmark och hierarkin är tydlig. Svenskarna tågar fram i skydd av monarkin, alkoholmonopolet och spettekakan. Men det blir kallt. Plötsligt och utan förvarning. Svenskarna ryser och ser till varandra. Bekymrade. Oroliga. Ändock stolta. Det rister i marken. Känslan av att någon försöker kommunciera genom en skål med rumsvarm havregrynsgröt infinner sig. Känslan av att någon kvävs i sitt eget sätt att prata, utan att man finner viljan att hjälpa till. Dörren slår upp.

MNC sid. 2380

Danskarna står i foajén. De ylar djuriskt och kontinentalt. Ingen begriper vad som sägs, men någon lyckas utgöra grundpremissen; This is payback, bitches! Svenskere here we come!! We'll spam you, 'till you love us! och det blir sammandrabbning. Hydra uppmanar till motangrepp och tvåfrontskrig genom invasion av danskarnas motsvarighet till Midnight Club; Di Lille Nattelig Pølsetjøt 23:00-09:00. Hans uppmaning vinner inget gehör genom slagfältets gapande ljudmatta av misär och gråt. Danskarna försöker vända skåningarna emot sina svenska överherrar, men inte heller deras uppmaning vinner gehör. Mitt i detta brinnande inferno kliver en av våra allra ädlaste, rakryggade och stolta valkyrior in på slagfältet - kraz - och proklamerar högljutt med en vokal styrka av fyrahundra skendräktiga Jack Russel-terrier: Wöp?

MNC sid. 2383
MNC sid. 2384

Danskarna får vittring. Deras djuriska natur har ju över generationer skänkt danskarna ett otroligt luktsinne för kvinnor, eftersom Danmarks natursköna landskap mestadels inbjuder bukfeta män till att slå sig till ro och nyttja jorden. De brölar rakt ut: Ulala, vi har piger herinde, boys. De börjar försöka köpslå sig till kraz. De vill byta ut sin Carmillah. Aiklund tycker byteshandeln låter vettig i utbyte mot att danskarna retirerar hem till sina ostkärnerier. Kraz vädjar, men Aiklund är hård. Bokstavligt. Men han är också en affärsman av rang och vet med sig att det finns en god möjlighet att göra kriget kortlivat och minimera förluster. Danskarna blir otåliga. VI HAER BRUG FOR KRAZ, vrålar de i unison gröt-kör. Thording börjar dock ana oråd och spekulerar om "Carmillah" kan vara danska för kroppsvätskor. Aiklund resonerar att kroppsvätskor å andra sidan mycket väl skulle kunna vara den danska valutan. Danskarna börjar bli brunstiga - Come to the pappas Kraz, vi kan give dig sexsygdomme du ikke engang har hørt om! - och erbjuder sig att skicka med en kasse Tuborg starköl om bytet görs snarast.

Moviefreak slår tillbaka mot de upprörda danskarna medelst vigvatten men eftersom Danmark sedan länge har varit en plats för särpräglad hedendom, så visar det sig vara lönlöst. Kraz är i danskarnas våld och åberopar moderatorn tillika pojkvännen gomer_pyle, men danskarna kontrar med smooth-talk och förklarar ingående deras hedniska kärleksriter för att vinna krazs hjärta, när det susar till på slagfältet och kanoner tystnar vid sin rökfyllda mynnings svärta. Gomer_Pyle reser sig på bergsryggen i norr. Likt Gandalf på sin vita häst uppbådar han ett vrål som ekar i bergssidorna, mörkar den blodsröda himlen och får danskarna att falla till knäna i ren skräck:

"Shotgun being reloaded"

Danes... Where? Haven't shot one of them in ages...

MNC sid. 3289
MNC sid. 3291

Det ska dessvärre visa sig att Gomer_Pyle - den mest ärofyllda svensken - kan korrumperas under den danska kronan. Danskarna försöker köpslå med Gomer om att sälja kraz för Halo-lego vilket Gomer överväger och sedan accepterar på premissen att han ändå ska spela CoD: MW2 och därför inte har tid för kraz, som nu hamnar helt i danskarnas magväska. Svenskarna modfälls och danskarna hämtar styrka från deras fulländade affär, när Gimli4 äntrar slagfältets västra sida och tauntar danskarna på avstånd: "Varför ska det alltid vara äckliga, vidrigheter här när jag är sugen på att umgås med mina kära forumiter. Hatar dessa debila fårskallar som liksom SUGER UR mig all kraft som de suger sperma ur sin farsas pung."

MNC sid. 2394
MNC sid. 2395

Danskarnas reaktion låter inte vänta på sig och våldsamt tumult utbryter. Gimli undrar varför danskarna pratar som förståndshandikappade tofsapor. Danskarna förstår inte vad som avses och äter gröt istället. Våldsamheter fortgår men karolinerna står fast. När klockan börjar närma sig 02:00 så mattas striden av. Danskarna är trötta, lider av akut brist på smørrebrød och ser sig besegrade i skuggan av den svenska fanan som vajar på fältet där Danmark än en gång föll offer för överheten i Sverige. När röken skingras är skadorna många och dödsfallen ännu fler. Döda svenskar och danskar omfamnar varandra i leran och flera ansikten gapar upp mot morgonhimlen - förvridna i smärta och dödsångest längs marken där de segrande karolinerna vänder hemåt med tunga steg. Svenska Gamereactor står stadigt och Midnight Club är återigen den solida högborg som den alltid har varit. Men väggarna andras och minns. De såg och de vet vad som tog plats. Och de skall aldrig glömma.

När danskarna invaderade Midnight Club...

Ja, mina vänner. Såhär fick jag sagan berättad för mig. Det var i en gångtunnel norr om Stockholm som jag för första gången nåddes av den här berättelsen. Den berättades av en döende herre i sina sista timmar- en heroindoftande uteliggare som låg invirad i en blöt flyttkartong. Jag var full och stannade i tunneln för att skyla min kropp från det piskande regnet. Han berättade för mig. Från tidig kväll till morgontimmarna väste han fram berättelsen inifrån sin flyttkartong och jag satt som trollbunden i min fylla. När kyrkoklockorna klämtade vid sextiden var han död, men legenden bär jag med mig än idag. Legenden om de stridande cybersvenskarna mot den danska digerdöden. De kanske inte kommer omnämnas i historieböckerna eller överhuvudtaget figurera i Gamereactors memorarer på dess dödsbädd, men vi - vi som såg, delade och betraktade slaget på avstånd... vi vet vad som föranledde, vad som hände och vad som kunde ha hänt om karolinerna inte stod emot det danska hotet den där mörka natten i september. Den mörka natten som idag gör att du och jag kan leva och frodas i lugn och ro från den upproriska provinsen i söder.

Godnatt.

HQ