Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

2010-talsstilen - är den groovy?

Tänkte härma Kims bloggidé och sätta den nuvarande klädstilen i fokus.

Backåtvänd keps.

Bomber jacka.

Hoodie.

Lång t-shirt som sträcker sig under hoodien och formar sig som en kjol (gärna militärfärgad).

Svarta jeans med två hål vid knäskålarna — Ser ut som man ramlat i en taggig buske.

Sportskor. Adidas eller Nike. Alternativt, Converse.

2010-talsstilen - är den groovy?

Tjo, jag lyssnar på Drake i min crib och dricker redbull med vodka till party!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Bästa LP-sida

Bästa LP-sida

This post is tagged as: Beach Boys, Musik, LP, Album

Detta inlägget blir en aningen kortare än den tidigare John Lennon-bloggen och nu tänkte jag fokusera på LP-skivor, mer specifikt deras sidor.

Vi alla vet att en LP består av två sidor som båda innehåller varsin skara låtar. Men det är inte ofta att folk särskiljer på dessa sidor när man pratar om ett album. Det jag menar är att man oftast pratar om ett album i helhet, vilket självklart ger mening, men det finns dock tydliga fall på gamla album där den ena sidan är överlägsen den andra. Ta Beatles-albumet Revolver som ett exempel. Här har vi på första sidan fantastiska låtar som "Eleanor Rigby", "I'm Only Sleeping" (personlig favorit) och "Here, There and Everywhere". På andra sidan har vi bra men inte lika häpnadsväckande låtar förutom "Tomorrow Never Knows" och kanske "For No One".

Vad jag i detta blogginlägget vill lyfta fram är vad ni anser är den bästa sidan någonsin på en LP (album)?

Själv faller nog min röst på andra LP-sidan av The Beach Boys underbara album Today!. Här har vi en första sida med svängiga men relativt tråkiga låtar, där "When I Grow Up (To Be a Man)" med sin vackra skildring av faderskap (första poplåten med detta temat) är den enda som faktiskt har något att säga. Andra sidan är dock på en helt annan nivå. Den inleds med en drömsk låt vid namn "Please Let Me Wonder" och fortsätter sedan med att leverera mästerverk efter mästerverk som i vissa stunder till och med lyckas konkurrera med bandets magnum opus Pet Sounds, vilket ofta anses vara det bästa popalbumet någonsin.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Topp 5 - John Lennon

Topp 5 - John Lennon

Listor är alltid kul att läsa men svåra att skriva. Varför man utesluter något och lägger in något annat kan i ena stunden kännas rätt och i andra stunden göra en oerhört frustrerad. Men nu skall jag i alla fall försöka göra en topp 5-lista trots allt och tänkte att John Lennons solokarriär är något man kan börja med.

Min favorit-Beatle var länge Paul McCartney. Hans vackra melodier och fina texter var behagliga för både själen och humöret. Att han även verkade vara en riktigt trevlig människa (till skillnad från John Lennon) var även tilltalande och jag lyssnade under en period nästan bara på Beatles-låtarna där han både sjöng och var huvudansvarig för kompositionerna.

Sedan hände det något. Jag började ta en närmare titt på artisternas respektive solokarriärer och med några lyssningar var jag fast besluten på att John Lennon gjorde den tveklöst bästa musiken. Till och med bättre än George Harrisons fantastiska album All Things Must Pass.

Album som Plastic Ono Band och Imagine var så välproducerade att man fick gåshud och det dröjde inte länge innan jag bytte plats på min favorit-Beatle.

Detta är mina topp 5 favoritlåtar (i stunden) av John Lennon:

5. I'm Stepping Out

Här är en låt som alltid lyckas skapa en upprymd känsla i kroppen. Den är livlig och gladlynt med en text som är svår att inte sjunga med till. Det är Lennons sista singel på hans sista album med Yoko Ono.

4. #9 Dream

Denna låten baserades på en dröm Lennon hade. Texten är därför väldigt drömlik och Johns underbara sånginsats tillsammans med en förstklassig komposition bidrar till att detta är en låt man kan lyssna på om och om igen.

3. Jealous Guy

Nu byter vi spår från muntra toner till sorgsna toner. Här sjunger Lennon om sina personliga brister vilket påverkade hans kärleksrelationer och varför han misslyckades att vara en bra partner. Den vackra melodin ackompanjerar Lennons sång på ett riktigt vällyckat sätt vilket resulterar i en låt man gärna återvänder till.

2. Mother

Detta är utan tvekan en av de sorgligaste låtarna jag hört. Lennons far lämnade honom kort efter födseln medan Lennons moder lät någon annan ta ansvar över hans uppväxt. Trots detta hade han en bra relation till sin mamma, vilket bara slår hårdare när hon dör i en bilolycka av en berusad förare (som även var en polisman) när han bara var 17 år gammal. Först sjunger han varsin respons till föräldrarna och fortsätter sedan med att repetera:
Mamma, don't go
Daddy, come home

Han fortsätter att sjunga versen tills han mot låtens slut istället börjar skrika ut orden i ren smärta.

Hjärtskärande, men ack så vackert.

1. Imagine

En väldigt förutsägbar etta, jag vet, men jag kan bara inte hjälpa det då den är så genomgående briljant! Varenda versrad och varenda ord i refrängen är oförglömliga och Lennons ikoniska röst till den världskända melodin skapar tillsammans en av 1900-talets absolut bästa låtar. När man pratar om artister vars låtar kommer att lyssnas på inom all framtid fnyser jag ofta till och kallar det för överdrifter. Imagine är ett undantag.


Hedersnomineringar: "Woman" och egentligen alla andra låtar från albumen Plastic Ono Band och Imagine.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Hur många koppar kaffe dricker ni varje dag?

It's early in the morning
About a quarter till three
I'm sittin' here talkin' with my baby
Over cigarettes and coffee
- Otis Redding

Så frågan är hur många koppar kaffe ni dricker varje dag och om er tolerans har blivit alltför hög. Alltför hög innebär då att man inte känner sig pigg längre efter en koffeinstark dricka. Ett tips jag fick av en kompis är när man känner att det inte har någon effekt på en längre, så byter man över till te istället. Då kommer man plötsligt känna sig jättepigg igen och när man inte känner av teét längre så byter man tillbaks till kaffe igen. Jättesmart!

Så det är ett tips om ni nu dricker för mycket kaffe som frågan antyder på.

Hur många koppar kaffe dricker ni varje dag?

Denna legenden (Roy Orbison) drack också mycket kaffe, serru!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Borsta tänderna innan eller efter frukost?

Borsta tänderna innan eller efter frukost?

Själv tycker jag att andedräkten oftast brukar vara fräsch efter frukosten om jag borstade innan. Om jag inte äter superkryddade lökringar till frukost förstås.. vilket sker ytterst sällan. (Aldrig hänt, tyvärr)

Men vad jag undrar är hur alla andra medlemmer på Gamereactors sida luktar?

Du kom och läste, nu kan du skriva och gå ut. Borstar du tänderna innan eller efter frukost?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus