Svenska
UFC 239. Del 2 av 3.

UFC 239. Del 2 av 3.

Skrivet av mrdanny den 5 juli 2019 kl 19:52

UFC 239 bjuder som jag skrev i första delen igår på ett fullständigt späckat program med riktigt spännande fighter i både Early Prelims, Prelims, och självfallet det kollosala huvudkortet. Idag tänkte jag gå igenom de på pappret mest spännande fighterna på Prelims.

Vi börjar med Claudia Gadelha Vs Randa Markos. Där femterankade Claudia är storfavorit att vinna mot Randa som ju bara är rankad på fjortonde plats. Jag brukar aldrig titta mig blind på just rankingen i den här sporten, så inte heller i denna fight. Dock är det klasskillnad på dessa två. Claudia har mött de allra bästa i divisionen och gått tiden ut mot nästan alla. Hon gick tiden ut mot Jedrzejczyk, TVÅ gånger,(!) Hon gick tiden ut mot Aguilar och vann, hon gick tiden ut mot Kowalkiewicz och vann på submisson efter mindre än 3 min av fighten, Hon gick tiden ut mot Andrade, där hon förvisso förlorade, men hon kändes farlig hela fighten. Hon är riktigt giftig på marken och har 7 av sina 16 vinster vunnit på submisson. Markos har mött två toppfighters och förlorat bägge.
Ser ingen annan utgång än en bekväm vinst för Gadelha rätt tidigt i fighten. Vinst via submisson i andra ronden.

Nästa fight jag vill ta upp är den sista fighten på Prelims, emellan "El Niňo" Gilbert Melendez Vs "Almighty" Arnold Allen. Lika bra att jag frågar det direkt... Hatar UFCs matchmakers Melendez, har han legat med någon av deras flickvänner? Titta på vilka fighters han har ställts emot, detta trots att han aldrig direkt imponerat på någon fight. Senast mötte han Stephens, innan dess Barboza, innan dess Alvarez, innan dess Pettis, innan dess Sanchez, innan dess Henderson, och det var 2013 när Henderson var riktigt farlig. Ingen av dessa fighter vann stackars Melendez. Trots detta slängs han fram som hajmat för en Allen som just nu är glödhet. Jag tror detta kan bli fight of the night enbart pga Melendez har en stenhård haka, men herregud, han kommer få sondmatas efteråt. Detta är på förhand en usel matchning som säkerligen kommer bli blodigt underhållande, men ack så ojämn. Nog måste det finnas bättre matchningar än såhär för bägge dessa fighters?
Mitt tips är en lång och utdragen blodig historia som slutar med TKO i rond 3 för Arnold Allen.

I morgon kväll innan kl 20 kommer del 3 där jag kommer delge er mina analyser och tips av alla fem fighter på huvudkortet. Missa inte det.

HQ