Svenska

Till alla er som hatar PK

Skrivet av navyseal den 20 oktober 2017 kl 18:15

Ni känner givetvis till hashtaggen Metoo vid det här laget? Det skulle förvåna mig enormt om det har undgått någon men jag tänkte ta tillfället i akt och konstatera att anledningen till att det här ens har blivit en grej Är för att världen har blivit mer PK. För det är liksom inget nytt fenomen, inget importerat fenomen och inget som någon kan ha missat.

Det har pågått så länge män och kvinnor umgås i samma områden och pågår fortfarande, enda skillnaden är att Idag är det inte lika accepterat för att många har börjat tänka till, reflektera och berätta. Och när de berättar blir det inte längre ursäktat.

Givetvis är problemet inte löst och kommer troligtvis inte bli löst imorgon heller, men nu är bollen mer i rullning. Några modiga kvinnor har sparkat på en boll som har rullat i makligt tempo lite extra och fler hjälper till.

Nu gäller det att vi män också börjar agera för när någon kanske tänker att grova sexistiska skämt "bara är ett skämt" så blir sexuella trakasserier resultatet av den bilden skämten hjälper till att cementera och föra vidare.

Och innan ni säger "jag är ingen sån" så Joo, det vet vi. Alla vi män är inte våldtäktsmän men att Inte göra något, som att säga till om någon säger olämpliga saker, är man en del av problemet och inte lösningen.

Heja PK!

Ps. Jag har Såklart också gjort mig skyldig till dåliga saker (olämpliga skämt och påpekande av asgrym röv t ex samt slagit en tjejkompis i klassen på rumpan och inte heller sagt till när någon har gjort samma. Jag är inte bättre än någon annan, jag försöker bara dra mitt strå till stacken).

HQ