Svenska
Blog
Det låter lovande Foo Fighters

Det låter lovande Foo Fighters

Det har gått lite över ett år sedan Taylor Hawkins plötsligt och mycket tragiskt rycktes ifrån oss och sedan det stod klart att bandet skulle leva vidare så har jag väntat spänt på nästa kapitel. Efter att ha teasat att något varit på gång ett par dagar så utannonserades nya albumet But Here We Are och första singeln Rescued släpptes. 

Jag har hunnit lyssna några vändor nu och det låter riktigt bra tycker jag, bättre än på flera år. Jag får lite vibbar av Wasting Light men också en hel del There Is Nothing Left To Lose och det är definitivt bra då det är bandets två bästa skivor, enligt mig. Det är också tydligt redan vid de första textraderna att detta är ett album som kommer handla väldigt mycket om Taylor och det är ju inte det minsta konstigt, det var en tung förlust för musikvärlden men såklart en oändligt mycket tyngre förlust för bandet och inte minst Taylors familj. Rescued är en riktigt bra låt, den blir bättre för varje lyssning och det lovar väldigt gott inför albumet som släpps den 2:a juni.

En fråga återstår ju dock, vem är bandets nya trummis? Jag tror att det är Dave själv som spelar på albumet och att man sedan för kommande turné kommer att rekrytera ett etablerat namn. Min teori är att denne inte kommer att vara eller bli någon officiell medlem i bandet för det går ju helt enkelt inte att ersätta Taylor. Men, jag kan förstås ha väldigt fel. 

Vad tycker du om nya singeln? Och vem tror du spelar trummor?

HQ