Svenska
Blog
Crash Team Rumble är en besvikelse

Crash Team Rumble är en besvikelse

Jag är ett stort, stort fan av Crash Bandicoot och har varit så i större delen av mitt 33-åriga liv. Jag har spelat nästan alla spelen, undantaget de som släppts till Gameboy Advance och så vidare. It’s About Time var en storstilad comeback och givetvis blev jag då glad när Crash Team Rumble utannonserades. 

Denna gång har man valt att fokusera på enbart multiplayer och det fick det att kittla till lite i mellangården, kanske skulle detta bli det renodlade partyspel med Crash som jag så länge saknat. Jag hade då kanske hoppats på att det skulle bli något i stil med Crash Bash men så blev det inte riktigt. Det är i sig inget problem, jag applåderar snarare att man tänker i nya riktningar. Men tyvärr håller jag med om det allra mesta som skrevs i vår recension. Det är alldeles för obalanserat och det tar inte lång stund innan man tappar intresset på grund av det mycket repetitiva gameplayet. Jag gillar att det finns fyra olika roller man kan anta och på så vis få åtminstone lite variation i det hela, men det förhindrar inte den obalans som hela tiden är väldigt påtaglig. Det räcker att någon ställer sig med en blocker på den bas där vi ska dumpa wumpan så blir det helt plötsligt väldigt besvärligt att göra just det och plocka poäng till sitt lag. Crash som är den primära poänggöraren har helt enkelt inte mycket att komma med i varken anfall eller försvar och har då ingen vidare chans mot Dingodiles attacker. Mycket bättre blir det inte heller av de power-ups som finns tyvärr. 

Jag gillar verkligen bandesignen dock och tempot är det heller inget fel på. Men på det stora hela är detta en besvikelse som inte känns helt genomtänkt. Jag tycker också det är väldigt synd att det inte går att köra split-screen och därmed gammal hederlig couch co-op, en stor del av charmen med till exempel Crash Team Racing är ju att man kan göra just det. Det hade ju kunnat bli bra det här, men det blev ett magplask. Jag hoppas därmed innerligt att detta inte gör att det nu dröjer till nästa Crash-spel, jag vill nämligen väldigt gärna se en uppföljare till It’s About Time. 

Vad tycker du om Crash Team Rumble?

HQ