Svenska
Blog

Den bästa tiden på dygnet

Många bollar i luften har man, heltidsjobb, GR, spelande, musik och inte minst ungen man satte till världen för 1,5 år sedan. Att dygnet då bara har 24 timmar är olyckligt och aningen opraktiskt men då får man prioritera helt enkelt och när nöden kräver det frigöra tid. 

Även om jag givetvis älskar att umgås med min lilla son mer än något annat så är det en specifik tid på dygnet då jag lever ut som allra mest. Rutinen jag har är att de dagar jag sliter för min primära inkomst i Göteborg så ställer jag klockan på 3 eller 4. Kliver upp, äter lite frukost och vaknar till för att sedan sätta mig i min lilla hemmastudio som jag efter ett internskämt döpt till "Drunktank Studio". Mycket litet utrymme där jag har min utrustning i form av Macbook Air med Garageband (bäst!), Akai MPK 3, Arturia Minifuse 2, Shure SM-57, SE X1S, Squier Stratocaster (19 år gammal) och en akustisk Squier. Minimalistiskt men funktionellt, jag kommer att ha ett större utrymme nu i och med flytt men det lilla skrymslet har ändå sin säregna charm. Jag har fått mycket uträttat där inne genom åren.

Så då sitter jag där i 2-2,5 timmar en eller två dagar i veckan och spelar in så mycket jag bara hinner och orkar eller så mixar och mastrar jag, det beror ju lite på vad jag känner för. Sen lyssnar jag i regel på morgonens inspelningar på väg till jobbet och antecknar ifall jag märker nåt som behöver fixas eller så. Visst är man väldigt trött sen framåt dagen men det är det utan tvekan värt. Det handlar inte enbart om att skapa musik, det handlar lika mycket om att ta sig lite värdefull egen tid som man sällan annars får och bara vara. Att det oftast blir just musik är för att det är så förbaskat kul, samtidigt kan man inte forcera kreativitet så de morgonar då jag helt enkelt inte känner för det så klämmer jag in ett par timmars spelande istället i regel eller skriver på något GR-relaterat. Vad helst jag känner för helt enkelt. 

Vilken tid på dygnet är din favorit?

Den bästa tiden på dygnet

HQ