Svenska
Blog

Strövtåg i hembygden

Jag slogs av en plötslig och mycket intensiv våg av hemlängtan under förra veckan, en längtan hem till mitt älskade Dalarna. Det är där jag är född och uppvuxen men sedan elva år tillbaka bor jag nere på västkusten. Nog trivs jag här nere, men Dalarna kommer ju ändå alltid vara hemma på något vis, det är ju trots allt där man har rötterna. Jag är inte där och hälsar på heller alls så mycket som jag hade önskat och det grämer mig något oerhört. 

Därav har det blivit att jag lyssnat mycket på flera av de otroliga band och artister som detta fina landskap levererat genom åren. Inte minst Mando Diaos finfina skiva Infruset (Björn Dixgård har nog en av landets allra bästa röster) men även Moonica Mac, Stiko Per Larsson, The Tallest Man on Earth med flera. Det förstärker såklart den starka hemlängtan något och särskilt när jag lyssnar på Moonicas ljuvliga stämma i låten som passande nog heter Dalarna

Jag tror definitivt att det nog blir så att jag flyttar tillbaka dit en vacker dag när tiden är den rätta. Gärna då till Leksand så att jag alltid har nära till templet, det vill säga Tegera Arena där världens finaste hockeyförening Leksands IF spelar sina hemmamatcher. Att vara på plats där är förstås också en sak jag saknar väldigt mycket och det är ju inte riktigt samma sak att gå på bortamatcherna, även om arenorna förstås fylls med massor av leksingar då med eftersom vi ju de facto finns överallt. 

Vart är du själv ifrån och bor du kvar där ännu? Eller har du kanske hemlängtan som jag?

Strövtåg i hembygden

Ett hus nära Siljan vore inte helt fel det...

HQ