Svenska
Blog
Filmer jag aldrig tröttnar på: Dumb and Dumber

Filmer jag aldrig tröttnar på: Dumb and Dumber

Harry och Lloyds kaotiska resa till Aspen är odödlig för mig. Det är en film som producerat ett orimligt antal hysteriskt roliga scener som förevigt sitter på min näthinna. Inte minst den där Lloyd ger Harry en liten dos laxermedel och när denna sedan börjar verka och toaletten han därefter sprutlackerar stenhårt inte fungerar… Då skrikskrattar jag lika högt varenda gång så saliven praktiskt taget flyger ur käften på mig, tidlös scen i en tidlös komedi och en av alla tiders bästa om du frågar mig. 

HQ
Filmer jag aldrig tröttnar på: Eurotrip

Filmer jag aldrig tröttnar på: Eurotrip

När det gäller film så är jag verkligen ingen finsmakare för det allra mesta, de flesta av mina favoritfilmer är förmodligen sådana som av många nog anses vara direkt värdelösa. Men, det bryr jag mig mycket lite om, jag vill bara bli underhållen eller må lite gött en stund och fly undan världen lite. Först ut i den rykande färska bloggserie blir då Eurotrip som sågs om så sent som igår kväll. 

När det kommer till Eurotrip så behöver jag väl egentligen bara säga Scotty Doesn’t Know? Filmen som idag i det närmaste har kultstatus var ingen dunderhit när den kom men har under de senaste 20 åren fått en ganska stark fanskara. Jag minns att vi hyrde den på VHS när den var färsk och sedan dess har den följt med mig genom livet. Jag ser den åtminstone en gång per år och det finns inga planer på att sluta med detta. Scenen när Scotty slåss mot den franska roboten är precis lika hysteriskt dumt rolig idag med. Att man sedan till filmen mer eller mindre råkade skriva en av tidernas bästa poppunk-låtar i Scotty Doesn’t Know där Matt Damon av alla människor frontar bandet i filmen är fantastiskt bara det. Underbar film som jag aldrig, aldrig kommer att tröttna på. 

HQ
Vilken otrolig kvartsfinal vi bjöds på

Vilken otrolig kvartsfinal vi bjöds på

Vi kan verkligen inte säga något annat än att det var en ordentlig holmgång mellan Leksand och Frölunda över de sju matcher som jag och många andra på förhand tippade. Två väldigt jämna och bra lag som tog ut varandra i den ena intensiva matchen efter den andra, slutspel när det är som bäst. Självklart skulle det hela komma att avgöras i förlängning i den sjunde matchen, det var praktiskt taget givet. 

Väl där så slutade det ju dessvärre i moll för mitt älskade Leksand, släkten är värst brukar det ju heta och när ex-leksingen Mikael Rohouma prickade in avgörandet så infann sig förstås en massiv tomhet. Dels förstås för att säsongen nu var över men också för att den här kvartsfinalen gärna fått pågå i sju matcher till. Två otroligt bra lag som bjöd på strålande underhållning, mycket mer kan man inte begära. Det är bara att gratulera Frölunda och tacka för sju extremt underhållande, nervkittlande bataljer. 

Trots uttåget så är jag otroligt stolt över mitt Leksand, så här bra har jag inte sett laget sedan 1997. Det känns såklart oerhört trist att det tar stopp redan i kvarten men det är samtidigt en påminnelse om hur långt laget kommit. Jag åker ju hellre ut i en kvartsfinal än i ett negativt kvalspel som ju till stor del var vardag för oss förr, det är ett som är säkert. Ont gör det förstås ändå, det bör poängteras. Att förlora i sudden i den sjunde och avgörande matchen är bland det värsta som finns, samtidigt finns det inget som slår att vinna en sådan heller. Det är små marginaler som avgör och nästa gång studsar det förhoppningsvis Leksands väg istället.  

Vilket lag tar guldet nu när Leksand är ute ur leken?

 

Dark Souls: Archthrones ser otroligt bra ut

Dark Souls: Archthrones ser otroligt bra ut

Den otroligt ambitiösa modden till Dark Souls 3 som fått namnet Dark Souls: Archthrones har fått mig att salivera och skaka kraftigt av upphetsning under den senaste veckan. Det ser helt otroligt bra ut och en demo finns nu tillgänglig att ladda ner för alla som har Dark Souls 3 + DLC till sin PC, ska även fungerar med Steamdeck som jag förstått det. Det pratas om att detta i praktiken är det Dark Souls 4 vi med stor sannolikhet aldrig lär få från From Software och jag är nog beredd att hålla med på den punkten även om det rent storymässigt är en prequel till trean. I fyra år har man utvecklat det hela och jag är sanslöst imponerad över hur välgjort det verkligen ser ut att vara. Man har designat nya områden, massor av egna bossar, helt nya och förmodligen överjävliga fiender samt skrivit ny lore och jag vill verkligen, verkligen spela detta. Har du missat den mäktiga trailern kan du kika på den här. 

Jag tippar kvartsfinalerna i SHL-slutspelet

Jag tippar kvartsfinalerna i SHL-slutspelet

Ikväll drar det då äntligen igång med slutspelet, sista lagen in i kvarten blev då till slut Rögle och Luleå. Jag tänkte då att jag skulle försöka mig den svåra uppgiften på att tippa utgången av samtliga fyra kvartar. Återstår att se hur rätt eller fel jag i slutändan har. 

Färjestad - Rögle

Rögle har inte vunnit en match mot värmlänningarna den här säsongen och även om formkurvan pekat uppåt ska det mycket till för att de ska kunna störa Färjestad här. Karlstads stolthet är alldeles för bra, alldeles för tunga. Kanske kan man sno nån match hemma men inte mer än så. Kanske kan Rögle ha en liten, liten fördel av att Färjestad vilat lite längre. Men när Färjestad väl fått upp matchtempot så lär det bli en snabb sorti för skåningarna.

Tips: 4-1 i matcher.

Växjö - Luleå

Luleå känns inte som en drömlottning alls för Växjö, den här säsongen är det 3-1 i inbördes möten till Luleå så detta kan bli en tuff nöt att knäcka för regerande mästarna. På pappret är Växjö ett bättre lag men vaknar en sån som Omark till så kan detta bli riktigt obehagligt för smålänningarna. Luleå är dessutom uppe i varv och igång efter åttondelen mot Örebro medans Växjö inte spelat match på ett tag. I slutändan tror jag dock att Växjö löser det, men lätt blir det nog inte. 

Tips: 4-3 i matcher. 

Skellefteå - Linköping

Skellefteå är riktigt bra just nu, såpass bra att jag definitivt håller dem som ett potentiellt finallag. När allt stämmer är det ett ruggigt svårslaget lag. Linköping då? Gjort en otroligt fin säsong efter senaste säsongens lindansande, kanske är man lite nöjda med det, lite mätta? 3-1 står det i inbördes möten till Skellefteå denna säsong och jag tror att man löser detta relativt enkelt. 

Tips: 4-1 i matcher. 

Frölunda - Leksand

Den här matchserien är nog den mest svårtippade av alla. Dels för att det är två väldigt jämna lag dels för att Leksand ju är mitt lag vilket gör det hela svårare. Det gör det svårt att avgöra huruvida jag tippar med hjärnan eller hjärtat i det här fallet. Leksands usla slutspelsfacit senaste åren talar emot laget men samtidigt är det väl dags att vända på den trenden någon gång och man har väldigt bra förutsättningar att göra det den här gången. Jag tror på en mycket jämn och intensiv matchserie som slutar med en sjunde och avgörande i Scandinavium där mitt Leksand till slut kniper en semifinalplats. 

Tips: 3-4 i matcher.

Vilka tror du tar sig vidare från kvartsfinalerna?