Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Samsung 55Q8F vs LG OLED55B7V

Samsung 55Q8F vs LG OLED55B7V

Skrivet av nikkeboy den 14 februari 2018 kl 13:12
This post is tagged as: Samsung, LG, OLED, QLED

Går i funderingar att köpa ny tv och har spanat in dessa två skärmar.

https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/QE55Q8FAMTXXC/samsung-55-q8f-qled-4k-uhd-smart-tv-qe55q8famt

https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/OLED55B7V/lg-55-4k-uhd-oled-smart-tv-b7-oled55b7v

Har alltid haft skärmar från Samsung och har varit nöjd med dessa. Jag letar efter en tv som främst ska användas till film och spel så låg input lag och bra rörelsehantering utan judder vid filmvisning är viktigt. Efter att ha läst olika tester och på olika forum så verkar alla rekommendera LG:s OLED skärmar. Min största oro med dagens OLED teknik är risken för permanenta inbränningar i bilden, speciellt med tanke på att tv:n ska användas mycket till tv-spelande där det kan bli många ikoner som ligger statiskt på samma ställe i flera timmar. Vad har ni som äger en OLED-TV från LG för erfarenheter kring inbränningar?

Facebook
TwitterReddit

Ljudproblem med min PS4 Pro

Skrivet av nikkeboy den 17 mars 2017 kl 11:10

Skulle igår kolla på Star Wars: The Empire Strikes Back på blu ray på min PS4 Pro och märkte en bit in i filmen att ljudet inte riktigt synkade med bilden. Testade ett par andra filmer och hade samma problem med dem. Ljudet är inte mycket ur synk men tillräckligt för att det ska vara irriterande. Kollade mycket på blu ray på min gamla PS4 och där märkte jag inte av något ljudproblem. Jag har 1080p/24 Hz läget påslaget och jag använder tv:ns interna högtalare. Har provat lite olika ljudinställningar i PS4:an men det blir inte bättre. Just nu har jag ljudinställningen HDMI OUT och Linear PCM på konsolen. Jag har senaste programuppdateringen (4.50) installerad och använder HDMI kabeln som kom med konsolen kopplad till tv:n. Är det någon som har haft liknande problem och kanske har någon lösning på problemet?

Facebook
TwitterReddit
Detta är inte acceptabelt Sony!

Detta är inte acceptabelt Sony!

Skrivet av nikkeboy den 15 november 2016 kl 13:06
This post is tagged as: PS4 Pro, Sony

Digital Foundry har hårdtestat PS4 Pro och resultaten visar att vissa spel funkar bättre på standard PS4:an än vad dem gör på pro modellen. Detta kan inte vara acceptabelt för en konsol som ska vara dubbelt så kraftfull som sin föregångare och om jag inte minns helt fel så utlovade Sony att inga spel skulle fungera sämre till PS4 Pro. Detta borde kunna klassas som falsk marknadsföring. Skärpning Sony!

Länk till Digital Foundrys artikel

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-why-are-some-ps4-pro-titles-running-slower-than-base-hardware

Facebook
TwitterReddit