Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Minisemester!

Skrivet av Nineldo den 22 september 2017 kl 12:01

Nu vankas det härligheter!

Det stundas en enhetsresa med jobbet om bara någon timme, där det bjuds på en buffé av aktiviteter och middag. Självklart kommer det ju klämmas in lite utbildning mitt i allt det roliga också.

Men det ska bli otroligt trevligt att åka iväg med detta gäng och testa på en ny typ av konferens. Jag hann med 4 stycken chefskonferenser på mitt gamla jobb, men denna verkar vara av en helt annan typ av tillställning. Det handlar mer om gemenskap och teambuilding än om att spänna musklerna och låtsas som att man är störst bäst och vackrast.

Blir ju även en liten paus från alla föräldramåsten, bo på hotell och grejer ;)

Detta innebär att det nog inte blir så mycket aktivitet här och heller inga streams under helgen. Men skulle någon av er vilja se vad jag har för mig så finns ju fortfarande mina andra plattformar. Känn er helt fria att lägga till :D

Instagram: https://www.instagram.com/nineldos/
Snapchat: nineldo3
Twitter: https://twitter.com/nineldos

Må gott, och önskar er alla en otroligt trevlig helg!

Jämställdhet där den är som viktigast!

Skrivet av Nineldo den 21 september 2017 kl 10:50

Nu börjar alla dessa månader som uppmärksammar olika sjukdomar, och kanske främst cancer.

Rosa bandet har funnits sedan 2003 i Sverige om jag inte är helt missinformerad. Och jag tycker kampanjen är fantastisk. Först och främst är cancer något förfärligt i sig, det är en sjukdom vi inte alls kan skydda oss mot och den kan drabba vem som helst och vart som helst i kroppen. Alla har vi säkert någon som vi förlorat som kämpat den enorma kampen mot cancer. Och även om man lyckas vinna den första striden så finns alltid risken att det kommer tillbaka.

Som kvinna så känner jag väldigt starkt för bröstcancer. Med risk för att låta otroligt ytlig, så är det en del av mig som gör att jag känner mig kvinnlig. Sen är det även det som ska ge våra barn deras första mat och finns för att skapa kontakt till våra små. Och för sina partners är dom väl också ganska trevliga :P

Nu tänker jag inte ge mig in i diskussionen om transpersoner, för självklart finns det folk som ser bröst som något negativt. Men eftersom det inte är min personliga synvinkel på detta så får det tas en annan dag, eller diskuteras på ett annat forum.

Jag känner tyvärr alldeles för många kvinnor som har drabbats av bröstcancer, och i vissa fall har det spridit sig till andra delar av kroppen. Dom som har vunnit kampen har uttryckt att dom känner att deras kvinnlighet tagits ifrån dom, fram till dess att dom kunnat göra en kosmetisk operation för att få tillbaka det dom förlorat. Men det blir ändå aldrig riktigt samma sak.

Så att denna kampanj finns tycker jag är ovärderligt. Dock finns det ett "men" i detta! Det blå bandet görs det alldeles för lite för. Enligt statistiken jag läst så dör fler av prostatacancer än av bröstcancer. Och kampanjerna drar in otroligt olika summor varje år. Jag önskar verkligen att kampanjerna kunde marknadsföras likvärdigt! Nu kanske inte Lindex och H&M är extremt manliga butiker, men jag som kvinna skulle vilja kunna få tag på det blå bandet lika lätt som det rosa.

Det rosa bandet finns ju att stödja i så många olika former. Jag köpte exempelvis skosnören igår istället för det årliga bandet man fäster på jackan. Sen finns det flaskor, väskor, halsdukar, you name it! Men det blå bandet läggs bara upp i små ställ i vissa få butiker och man får som kvinna verkligen lägga manken till för att leta reda på en återförsäljare.

Jag kommer i alla fall göra som jag gör varje år och stötta båda kampanjer. Men ville bara uttrycka min frustration över att samhället som hetsar över jämställdhet inte ger dessa kampanjer samma plats i rampljuset.

Vad tycker ni om dessa kampanjer? Och brukar ni stötta dom?

Må gott! Och hoppas detta inlägg inte triggat för många dåliga minnen för folk <3

Rage quit!

Skrivet av Nineldo den 20 september 2017 kl 14:29

Efter påtryckningar från dom härliga människor som börjat följa mina streams så har jag gett mig i kast med Shovel Knight. Ett spel jag länge haft i spelhyllan och som talar till alla delar av mitt retrohjärta, som jag har velat spela det sen det kom ut.

Man är ju inte en främling för sidescrollers, och jag vill nog påstå att jag är över medel på spel som Yoshi, Mario och liknande. Men denna lilla pärla till digital underhållning ger mig så pass mycket stryk att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

Har hört talas som att spelet är svårt och att det tar ett tag innan man verkligen lär sig kontrollerna. Men just nu undrar jag varför jag ens utsätter mig för detta. Musiken är fantastisk, banorna är genialiska och grafiken är makalös. Men jag är så ofantligt dålig på det så att jag skäms!

Men jag ska inte göra samma sak som med Bloodbourne eller Dark Souls här. Detta ska jag bemästra, vad det än krävs. *Föreställ er träningsscenen från Mulan med pampig musik*

Jag vet ju själv att jag tycker det är otroligt roligt att se folk misslyckas och göra misstag, så behövs väl inget geni för att förstå varför folk vill se mig skrika i soffan om och om igen. Kommer nog dock behöva varva spelet med lite andra titlar, annars kommer mitt gröna hår bli grått! Men jag var åtminstone bättre igår än kvällen innan, så det tar sig :D


Vad tycker ni själva om Shovel Knight, och hur många av er har klarat ut det?

Må gott!

Who else is ready for hoodies and crisp cool air?

Skrivet av Nineldo den 19 september 2017 kl 14:48

En fluffig filt, en kopp varm choklad, några tända ljus och ett smattrande regn utanför fönstret. Det är nog den bästa tiden på året för mig!

Först och främst för att det tar bort dom flesta måsten man känner som vuxen, det finns ingen anledning att försöka kratta gräsmattan, man känner inget större behov av att promenera till affären för att handla. Vare sig man vill eller inte så ges man en chans att ta det lugnt och andas ut.

Med eller utan barn, så blir det extremt mysiga dagar med spel eller filmer och man får en sådan otrolig möjlighet att ladda batterierna. Helt utan krav!

Jag som gamer ser ju oftast dagar som dessa som en fribiljett till att gotta ner mig i ett bra spel. När man flyttade hemifrån hade man en ide om att man skulle kunna spela konstant varje dag utan att någon sa åt en vad man skulle göra, men så blev det ju inte riktigt. Men när hösten knackar på dörren så sänks tempot på allt som kan och måste göra. Vilket bjuder in till mer mys av alla dess slag.

I ett tidigare inlägg nämnde jag att jag haft en liten höststädning både hemma och på mina sociala medier, vilket gjort att jag nu bara glider runt på moln och njuter av livet precis som det är. Fler och fler kvällar så infinner jag mig själv i soffan med en skön filt och min relaunchade Twitchkanal. Och det är så roligt att vara tillbaka! :D

Hoppas alla ni andra njuter lika mycket av dom skiftande färgerna där ute och ursäkterna att få använda mysigare kläder.

Vilken är eran favoritsäsong på året?
Må gott allihopa!

Första drunk stream!

Skrivet av Nineldo den 18 september 2017 kl 13:50

"Seven hours, seven hours is all I can spare to play with you!"

Ni som spelat spelet vet nog vilken mening det är jag gjort om :P

Vilken fredagskväll det blev! Jag har ju som tidigare nämnt startat upp en egen Twitch-kanal efter diverse meningsskiljaktigheter med min tidigare partner. Nu har den legat på is ett tag då livet och semestern kom emellan. Sakta men säkert börjar jag dock bli mer och mer varm i kläderna över att göra detta själv, och i fredags så körde jag kanalens första #drunkstream tillsammans med Resident evil 5 (utan någon partner bör tilläggas).

För den lilla tvåbarnsmamman som sällan dricker, gick det ganska snabbt utför. Men vi tog oss igenom hela spelet, om än med lite varierande resultat.

Ville bara flagga för dom som är intresserade att det blir lite mer frekvent användning av streamingtjänsten framöver. Samt att det finns lite höjd-/lågpunkter upplagda för den som inte orkar eller vill kika igenom hela dom 7 timmarna det tog att ta sig igenom spelet.

Om ni känner att jag är någon som är någorlunda underhållande eller bara har extremt tråkigt och vill se mig förfalla i videoformat så finns allting uppe här:
https://www.twitch.tv/nineldo


Må gott allihopa!
Och vad hade ni för er under helgen? :D