Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Ett slut är bara början på något nytt.

Ett slut är bara början på något nytt.

Skrivet av Nineldo den 16 november 2017 kl 13:25

Halva veckan har gått, men jisses vad det har hänt grejer!

Kan man få för mycket av det goda? Jag hoppas inte det i alla fall. Många brukar slänga sig med termer om att universum måste balansera ut för mycket positiva eller negativa händelser. Och den här veckan har för min del varit fylld av dagliga positiva nyheter.

Allt började i måndags när jag fick äran att vara med i en podcast rörande spel, den dyker upp någon gång i början av december. Snacket efter själva inspelningen ledde till något vi kommer gå in på snart. På tisdagen fick jag besked om att jag fått en befordran på jobbet. Och igår avrundades allt med att jag har blivit antagen som skribent på en spelsida, samma sida som höll i podcasten.

Av denna anledning så kommer jag tyvärr sluta föra min blogg här, då jag får möjlighet att fortsätta blogga där samt skriva recensioner. Men kommer låta allting finnas kvar som någon slags tidskapsel för den som vill förkovra sig i mina gamla texter. Och jag finns ju alltid kvar som person på sidan, ni blir inte av med mig helt och hållet ;)

Tack för den här tiden hörrni! Av respekt för GR så låter jag bli att skriva ut vart jag ska börja skriva, men dom som följer mig på någon av mina sociala medier kommer få reda på vart jag hamnat.


Må gott, och ta hand om er!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Ännu en sån här...

Ännu en sån här...

Skrivet av Nineldo den 14 november 2017 kl 13:51

Ett livstecken!

Ja hörrni! Nu var det extreeeemt längesen jag gjorde något väsen av mig här. Men allt från familj till jobb har kommit emellan.

Många av er vet det säkert redan, och kanske rent utav följer mig på diverse andra plattformar, att jag streamar. Har nu äntligen landat på en design och ett upplägg jag gillar samt försökt att sätta ner fötterna vad det gäller schema. Visst finns det en charm i att bara spela när känslan faller in, likväl att skriva. Men jag vill ge mig själv och dom som finner mig någorlunda underhållande en ärlig chans, vilket lättast uppnås om jag sätter upp vissa ramar.

Vad det blir av denna lilla härliga sida får vi se. För tillfället har jag så otroligt många olika utlopp för min kommunikation om spel att jag liksom tappat bort mig själv lite vad det gäller bloggandet. Är ju extremt tråkigt att repetera samma saker om och om igen fast i olika format eller medier (tycker jag i alla fall). Samtidigt så vill jag inte att detta ska bli en blogg som bara är till för att promota min Twitch-kanal.

Kände bara att jag ville ge er en liten uppdatering om vad som försiggår. Jag lever och jag mår bra! Sakta men säkert så hittar jag min form i det jag gör, och har till och med fått äran att vara med i en podcast rörande spel.

Men känner ni att ni saknar mina tankar och idéer eller bara rent utav vill se mig spela en massa, så hittar ni allt på: www.twitch.tv/nineldo
Där hittar ni alla mina sociala medier, en hyffsat ok backlog och hur schemat ser ut.


Må gott nu allihopa! Och utan att lova för mycket, så kan jag i alla fall säga "Hörs snart!". :)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Ready player 3!

Ready player 3!

Skrivet av Nineldo den 10 oktober 2017 kl 16:04

Kvällen var helt över förväntan!

Jag själv kan fascineras över att detta koncept ens fungerar, och då är jag ändå följare av väldigt många "let's players" och tittar i princip dagligen på någon av alla dom jag har i rullistan på YouTube. Men att man faktiskt kan åka världen runt och ha en show med det är ju helt otroligt. Och stämningen i lokalen var verkligen ett bevis på att det community som finns kring dessa människor är enormt starkt.

I söndags drog jag ner med två vänner och min man för att se showen "Ready player 3" i Stockholm. Ingen av oss hade tidigare varit på någon av deras shower (med största anledning att dom faktiskt inte varit i våra trakter tidigare), och heller inte sett något online över hur showen skulle vara upplagd. Man har sett några panelutfrågningar här och där, men inget annat. Så vilka förväntningar vi skulle ha visste vi inte riktigt själva.

Varje sak jag varit på som innefattat något som hör till "nördkulturen" så känner jag mig alltid så hemma. Först och främst så är alla så öppna och man kan i princip prata med vem som helst, samhörigheten går nästan att ta på. Så även denna gång. Och min kära hårfärg kan jag säga var inte ens i närheten av unik när man tittade ut över publikhavet :P

Showen i sig sen bjöd på en runda Mario Party där Arin och Jack (Jacksepticeye) agerade spelare ett och två, medan publiken delades på mitten och fick agera spelare tre och fyra. För varje minispel så plockades en ur vardera publikhalva ut för att få vara med på scenen och representera sitt lag. Och jag kan säga att jag har nog aldrig varit med om någonting där publiken varit lika engagerad med sina hejarop och liknande. Som krydda på allt så skämtades det likt dom själva gör i sina avsnitt. Danny var väl mer eller mindre bara den som höll allting i schack och hoppade in med kommentarer eller presenterade deltagare.

När det sista spelet hade spelats så var det en poäng som skiljde mellan publikhalvornas lag, något dom sa aldrig hade hänt under deras tidigare shower. Så det var mycket som hängde på den sista bossfighten. Var nog under detta läge som jag helt skrek sönder min hals tillsammans med alla andra på eventet. Men till slut vann mitt lag! Team Yoshi i mitt hjärta.

Tiden som var kvar fick publiken chans att ställa frågor och annat, och som avslutning fick vi ett uppträdande av en låt från ett av Starbombs album. Man fick verkligen ta del av otroligt mycket under kvällen, och inte alls bara tre grabbar som spelade spel. Så hemåt for man med ett enormt leende på läpparna.

Så för er som gillar att följa spelare på YouTube eller andra plattformar, så kan jag i alla fall säga att Game Grumps och Jacksepticeye verkligen levererar och rekommenderas starkt.


Har ni varit på något liknande event, eller var ni kanske till och med där i Söndags?
Må gott!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Att vara sig själv även bakom skärmen.

Att vara sig själv även bakom skärmen.

Skrivet av Nineldo den 6 oktober 2017 kl 13:55

"Le och världen kommer le tillbaka!".

Något man fått höra sedan barnsben och som faktiskt har en hel del sanning i sig. Även om det inte konkret handlar om att le, så brukar omgivningen ofta ge tillbaka det du ger till dom. Är dock väldigt sällan jag inte ler mot min omvärld, och det kommer motgångar ändå. Men försöker alltid att se saker ur andras perspektiv och vara positiv mot alla jag möter.

Nu när jag gett mig in på resan att mer "intensivt" streama och finnas ute på sociala medier, så har jag hittills klarat mig otroligt bra. Visst kommer det några osnutna pojkar som skickar meddelanden eller lägger in onödigt sexistiska kommentarer i chatten, precis som när jag startade upp kanalen från början. Men jag tror att folk ser vilken typ av person jag är (plus att jag blockat en del ord), så jag drar inte till mig den publiken längre.

Många av mina nära som inte förstår sig på varken spel eller streamning har frågat mig om jag på något sätt spelar en karaktär när jag streamar. Mitt svar är alltid "Inte någon annan karaktär än den som är på skärmen. Jag är jag, annars finns det ingen vits att göra detta!". Anledningen till att jag ens började med det igen var att jag saknar att spela spel tillsammans med folk, och jag är överdrivet social. Med en man som inte är lika intresserad som jag, så är detta liksom ett naturligt sätt att få känslan av att spela ett spel tillsammans med polare i soffan.

Sen finns det väl självklart ett visst krav från mig själv om att åtminstone försöka vara lite underhållande, personligen tittar jag inte på folk som streamar och inte säger något. Men jag är ingen komiker, jag är ingen modell, jag är ingen stor profil. Jag är bara en helt vanlig gamer som spelar spel i min soffa och som älskar möten med andra människor.

Jag försöker bara sprida glädje och få chans att nätverka med likasinnade genom ett forum och en hobby som vi alla delar. Och jag kan inte vara annat än mig själv! Det finns för mycket negativitet på nätet, och jag försöker vara en del av den sidan som jobbar för gemenskap och mer förståelse. Alla är välkomna, så länge man är vänlig.

Och några ringar på vattnet tycks det ha blivit, då jag ska intervjuas av en Youtubare från Kanada nästa helg. Något jag gått med på för att få dela med mig av att alla gamertjejer inte är antingen som fröken Anita eller som dom som zoomar in sin urringning för att sen slappt sitta och spela lite LoL. Det finns oss vanliga som bara gillar spel och gör det vi gör för att vi tycker om det. Så jag återkommer med info om den intervjun när allt är sammanställt!

Men jag måste erkänna att allt gått mycket snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. Jag trodde jag skulle få någon enstaka person utifrån som ville kolla och sen mina vänner som gillar att få lite extra umgänge med mig. Nu närmar sig gränsen mot 100 följare med stormsteg och jag kan inte vara gladare över dom som valt att följa min resa. Dom som väljer att vara med i chatten är inget annat än vänliga och allt känns bara så naturligt.

Det har inte ens gått en månad sedan relaunchen och jag har nått otroligt mycket längre än jag trodde jag skulle, eller ens tänkte mig att jag kunde. Och än är resan inte slut! Jag får en chans att vara mig själv utan alla måsten av att vara mamma just för stunden, och bara ägna mig åt min hobby i sällskap med jämlikar. Nu återstår bara att fortsätta fixa bättre utrustning, vilket får ta den tid det tar. Men det är ju tur att man fyller och att det är julafton inom en snar framtid :P


Hur ser ni själva på streamning, och streamar ni själva?
Må gott, och var stolt över den du är! :)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
#Humblebrag och tacksamhet!

#Humblebrag och tacksamhet!

Skrivet av Nineldo den 5 oktober 2017 kl 15:36

Att byta jobb var verkligen det absolut bästa beslutet jag någonsin tagit i hela mitt liv!

Jag berättade här i slutet av sommaren om en av alla dom incidenter jag råkat ut för med min gamla arbetsgivare (och då var jag till och med privatperson och inte längre anställd när jag råkade ut för den behandlingen). Butiker stänger till höger och vänster och ansökningarna till tjänsterna dom söker har sjunkit enormt. Krävs inte en Einstein för att räkna ut att ordet spridit sig om att dom inte är en bra arbetsgivare.

Men precis som jag skrev i mitt inlägg tidigare, så kommer jag inte sparka neråt. Dom bäddar sin egen säng, och får sen stå för det som görs.

Idag är jag på en plats där gemenskapen är otrolig, trots över 900 personer i byggnaden. Man har chefer som både lyssnar och är handlingskraftiga. Ens prestationer syns och man får chans till utveckling och utbildning. Och som grädde på moset så firas dagar så som "kanelbullensdag" och liknande, och vid problematik försöker cheferna göra allt för att hålla vårat humör uppe.

Enkelt sätt skulle man kunna säga att på denna plats har man rättigheter medan på min gamla plats hade man endast skyldigheter. Vilket leder till en enormt mycket bättre arbetsmoral och sammanhållning. Mår personalen bra, går verksamheten bra!

Tanken på allt detta slog mig när jag satte mig ner i arbetsplatsens massagestol. Inte nog med att det finns vilorum med sängar lite utspritt så finns även denna lilla pärla till vilorum.

Det är inte alla förunnat att kunna somna i en massagestol på rasten på jobbet, och jag tar det inte alls för givet efter allt jag fått utstå på min gamla arbetsplats!

Hur trivs ni själva på jobbet, och tar era chefer hand om er?

Må gott!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus