Svenska
Blog
Oculus Rift

Oculus Rift

Skrivet av NingJare den 15 juni 2016 kl 18:19

Igår fick jag äntligen hem min Oculus rift!

Jag hade höga förväntningar men trots detta har den visat sig vara bättre än vad jag hade kunnat hoppas på (jag har glasögon skall påpekas och det funkar riktigt bra utan problem). Detta beror dock helt och hållet på vad man spelar eller ser för video osv. Videos är lite sisådär tycker jag. Upplösningen är inte särskilt bra för det mesta. Men de spel jag testat som är från ground up till rift är helt fantastiska. Något så simpelt som Luckys Tale var helt fantastiskt. Kände mig som ett barn igen. En enkel sak som en fjäril fascinerade mig och tog en del av min tid. Kameran funkar riktigt bra och blir inte alls illamående eller får huvudvärk. Däremot så blir jag lite snurrig och illamående av att spela Adrift och Eve valkyrie under en längre stund.

BlazeRush är bland det roligaste jag spelat på länge. Det spelet finns till PS4 och på steam och kanske är svårt att tänka sig att VR skulle tillföra något överhuvudtaget. Jag är övertygad om att spelet är lika roligt oavsett men jisses vad häftigt det är i VR. Att kunna kolla närmare på all action och alla 3D effekter gör det hela fantastiskt kul och häftigt. Kan tänka mig att mina grannar undrar vad som händer för jag glömmer helt bort att jag sitter hemma och spelar ett spel. Världen runtom bara försvinner. Lite få spelare online dock men det är inte hela världen.

Jag ska leta upp lite mer skrämmande upplevelser och se hur det känns. Jag gissar att jag slänger av mig riften ganska snabbt då jag är alldeles för lätt skrämd numera! Men det är fortfarande kul.

Finns det fler här på GR som har Rift tro?? Lägg till MrKudden så kanske vi hittar nåt att spela tillsammans eller så kan vi rekommendera något kul? AltSpaceVR kanske?

Jag ser fram emot många roliga och häftiga upplevelser med min Rift i alla fall!

HQ