Svenska
Blog
När ett bra multiplayer-läge faller pladask

När ett bra multiplayer-läge faller pladask

Det finns ingen tvivel i frågan - The Last of Us till Playstation 4 är spelet jag har spenderat allra mest tid i när det kommer till multiplayer i år. Det kom lite som en chock, insikten om hur bra spelet är på den fronten. Jag älskar att det kräver lagarbete av dig. Jag älskar att det precis som i kampanjen handlar om att samla på sig resurser och omsorgsfullt planera sin framfart.

Skulle faktiskt vilja gå så långt som att säga att det i grunden är det bästa multiplayer-spelet som någon av Sonys egna studios producerat, tillsammans med Killzone 2. Jämför detta med exempelvis Uncharted-seriens flerspelarlägen som känns lika unika som det man fann i Tomb Raider ifjol, fast ett par snäpp bättre.

Det är inget som kommer hålla lika länge som Halo-serien, dock. Mest för att de olika lägen som finns här inte erbjuder mycket variation. Det förvånar mig att det inte har kommit någon form av horde-läge som DLC. Tänk er att bunkra upp er i en stuga tillsammans med tre kompisar och hålla av mängder av svampinfekterade monster. Eller att tillsammans tyst anfalla ett hunter-läger för dyrbara resurser.

Men det som verkligen gör mig förbannad, det som verkligen håller tillbaka detta spelet från att bli så njutbart det har kapacitet för att bli, är de infernaliskt äckliga extravapnen som man kan köpa loss för några extra slantar. Dessa små DLC-grejer (som i princip kan liknas vid mikrotransaktioner) är många till antalet. Det finns allt som allt en pistol, fyra större vapen, tre tunga vapen och åtta olika perks som ligger bakom en betalvägg i The Last of Us.

Inte nog med att det finns trettiofyra mössor, tjugotre masker, tjugotvå hjälmar och tre segergester (en av dessa är Antonio Banderas-gif:en som gjorts populär i Sony-sammanhang på internet) som också behöver betalas extra pengar för, liksom. De sistnämnda prylarna är helt kosmetiska och påverkar inte spelet på något sätt, så det där kan jag leva med. Men när jag springer runt och blir sönderköttad av en granatkastare som jag inte har tillgång till - då blir jag förbannad.

Saker som dessa är sådant som kan få mig att förakta ett i övrigt fantastiskt spel. Snyggt, Naughty Dog.

HQ