Svenska
Blog
Halo-samlingen är fortfarande ett elakt skämt

Halo-samlingen är fortfarande ett elakt skämt

Det känns på gränsen till förolämpande. Det var det redan när Halo: The Master Chief Collection släpptes, missförstå mig inte. Men idag har det gått över en månad sedan release och spelet fungerar fortfarande inte som det ska, inte ens i närheten.

En ny patch släpptes så sent som igår. Precis som jag gör varje gång spelet patchas hoppar jag in full av förväntan och hopp om att spelet äntligen ska fungera mer eller mindre smärtfritt men idag var det värre än det var förra veckan.

Hur i hela sjumilaskogen kan spelet sätta tre spelare i ett lag och fem i det andra när vi spelar en playlist för högst åtta personer? Hur kan det ens få hända - att spelet får en sådan massiv stroke och räknar som en treåring? Hur kommer det sig att jag efter varannan match får se hur jag är i ett party och måste vänta på partyledarens val av playlist när det bara är jag i partyt? Det står till och med att det är jag som är partyledaren!

De mest otroliga saker händer mig när jag spelar Halo-samlingen. Saker jag aldrig sett i något annat spel förut. Idag spelade jag en match där vi efter två minuter vann matchen. Mitt lag hade inte ens fått tjugo kills sammanlagt och ingen i matchen hade lämnat spelet. Det bara slutade, precis som en vanlig match hade slutat när man når femtio poäng.

Det är verkligen nedslående, detta. Ända sedan denna samling utannonserades på årets E3 har jag sagt att om jag bara får välja ett enda spel på hela hösten - så är det detta. Jag har intalat kompisar att skaffa en Xbox One för det här spelet. Och visst är det med facit i hand dumt att göra, men vem kan klandra mig egentligen? Halo är fantastiskt. Jag älskar Halo av hela mitt blodiga hjärta och med allt sitt innehåll borde den här samlingen ha varit det bästa som hänt sedan skivat bröd.

Istället sitter jag här, bitter och risig. Så fort jag hör menymusiken när jag startar spelet blir jag på dåligt humör. Någonstans på vägen har det liksom blivit synonymt med ilska och besvikelse. Och det är så djävulskt synd. Jag älskade det jag fick spela i Halo 5-betan. Att den nu tagit paus tills nästa vecka ger mig abstinens och jag behöver fylla Halo-behovet.

Ännu värre kommer det bli när betan är helt över i januari och jag är inte övertygad om att Halo: The Master Chief Collection kommer fungera som det ska ens då. Halo 3: ODST och en ny multiplayer-bana känns som en klen tröst i det fallet.

HQ