Svenska
Blog
Spelar Majora's Mask 3D och det känns bra

Spelar Majora's Mask 3D och det känns bra

Vår recension av Majora's Mask kommer tyvärr dröja lite till då jag kom igång med spelet först idag. Jag arbetar svettigt på för att ge er ett rättvist omdöme för spelet dock, och nu vet ni att den åtminstone är på gång.

Mitt första intryck av spelet är att det känns roligare att återvända till det drömlika Termina igen efter alla dessa år. Det är ett kärare återseende än jag på förhand hade anat då jag alltid hållit Ocarina of Time som det bättre spelet. Men då jag spelat och klarat Ocarina of Time över trettio gånger vid det här laget känns det i Majora's Mask fall bra mycket fräschare. Jag minns inte alls mycket av vad jag behöver göra i det här spelet och nu när jag är lite äldre (var väl elva-tolv år gammal vid spelets släpp) har jag en djupare uppskattning för dess mörka undertoner.

Det härliga med Majora's Mask 3D är också att det verkligen inte känns som en simpel portning utan snarare en regelrätt och trogen remake. Vad jag kan urskilja är mycket av ljudeffekterna desamma men karaktärsmodeller har putsats upp ordentligt, texturerna är färggladare och spelet är överhuvudtaget en mycket mer positiv upplevelse än det var när spelet släpptes till Nintendo 64, rent visuellt.

Djupare än så tänker jag inte gå just nu, utan jag återvänder till min 3DS och kämpar på så att den den där recensionen kan börja skrivas snart.

HQ