Svenska
Blog
Gears of War-betan känns som Gears of War

Gears of War-betan känns som Gears of War

Spelade några matcher i betaversionen av Gears of War: Ultimate Badazz Fläzky Edition™ idag på morgonkvisten. Än så länge är det bara banan Gridlock som är spelbar, med de två spellägena Team Deathmatch och King of the Hill. De har uppenbarligen tagit med sig ett och annat från Gears of War 3 då Team Deathmatch inte ens fanns som läge i det första spelet och det tycker jag är bra.

Jag var en hejare på Gears of War 3 i multiplayer när det begav sig. Har klockat obscena mängder timmar med det spelet och precis under Halo Reach och tillsammans med Battlefield: Bad Company 2 och Left 4 Dead är det nog ett av mina favoritspel sett till multiplayer från förra generationen. Nu var det dock ett bra tag sedan jag spelade Gears och ännu längre tid sedan jag spelade Gears online så det tog mig någon match eller två att bli varm i kläderna.

Innan allt för lång tid wallbounce:ade jag, gjorde perfekta active reloads och avlägsnade huvuden med gnashern på löpande band. Så detta är väl da breaking news; Gears of War: Ultimate Edition känns som Gears of War. Jag vet inte vad man annars hade förväntat sig, det är ju en remake.

Spelet flyter på bra sett till bilduppdateringen. Och prisa gud - jag hittade match på fem sekunder. Tänka sig. Inte har jag stött på några buggar heller, inga nätverksproblem och inget märkbart eller störande lagg. Det här spelet är i finfin form redan i beta-stadiet. Däremot vet jag inte hur sugen jag är på den här remaken, även om jag mest troligt lär köpa den ändå. För nu har vi matats med exempelvis Halo: The Master Chief Collection, som förvisso har haft ständiga problem men trots det är proppfylld av innehåll och snart kommer Uncharted-samlingen också. Jag vet inte vad priset för Gears of War-remaken ligger på men att betala en halv tusing för ett spel från 2006 är inte jättehett. Och det är precis vad jag känner inför den kommande återutgivningen av God of War 3 också, som känns direkt onödig.

Hade det handlat om en regelrätt remake som Resident Evil på Gamecube eller för all del Ratchet & Clank till Playstation 4, så hade jag känt annorlunda. Men baserat på vad jag sett verkar detta inte vara en sådan, utan faller mer in i samma fack som Halo: Anniversary.

Har ni testat betan, och om ni gjort det - vad tyckte ni?

HQ