Svenska
Blog
Wolfenstein: The Old Blood var inget vidare

Wolfenstein: The Old Blood var inget vidare

Små spoilers kan förekomma...

Jag gillade Wolfenstein: The New Order skarpt. Det var förra årets största överraskning för mig, inte minst på tack vare att jag förväntade mig gammalt skräp. Jag gillade hur old school det var, jag gillade lean-funktionen och jag gillade faktiskt storyn som på simpla men effektiva sätt drog in mig i världen.

Jag gillade inte alls Wolfenstein: The Old Blood lika mycket, dock. Jag köpte det på releasedagen men slutförde det för tio minuter sedan och den enda anledningen till att jag spelade klart det idag är för att mitt internet är jättesegt av någon anledning och patchen till Batman: Arkham Knight tar evigheter att ladda ner. The Old Blood var inte helt utan meriter men det gick inte hem hos mig i slutändan, främst av tre orsaker.

1. Miljöerna - The New Order hade rätt god miljövariation. Det fanns lika mycket plats för mörka, gråa nazistborgar som det fanns för ljusa och grönskande landskap. Jag uppskattade det något enormt (precis som det är något jag uppskattar i vilket spel som helst) men i The Old Blood bjöds vi egentligen bara på grått och brunt. Detta är något som har blivit ett större och större problem för mig genom åren. Jag tycker inte alls om att stirra på samma trista färgschema timme ut och timme in.

2. Storyn - BJ:s berättelse om motståndsrörelsens kamp mot det naziststyrda Europa var lätt att dras in i för mig. Den gjorde inget speciellt egentligen, inget som man inte sett många gånger förut. Men spelet gav storyn utrymme, lät den råda. Karaktärerna var också lätt att tycka om och BJ själv var mer än den dumpuckade jarhead han ser ut som. Inget av det där gäller i The Old Blood, vilket är trist.

3. Zombies - Lite över halvvägs in i spelet blir det en zombieslaktarfest helt plötsligt. Det var visserligen den enda överraskningen som spelet bjöd på men det var ingen trevlig sådan. De mörka miljöerna blev omedelbart ännu mörkare och ännu mer deprimerande, fast med mer brinnande byggnader. Det var här jag slutade spela när The Old Blood var nytt, jag orkade bara inte. Inte enbart för att zombies är uttjatade till fördärv eller för att de känns malplacerade - utan för att allt jag gillade med The New Order slängdes ut genom dörren. Ut med strategi, långsam och spännande framfart och planering - in med en hjord av zombies och håll ner avtryckaren.

Just nu är jag bara glad över att det är över och att jag kan ta bort spelet från hårddisken. Arkham Knight-patchen är dock fortfarande inte klar, så jag är tjurig.

HQ