Svenska
Blog
Dishonored känns bra, och nytt Metro-spel nästa år?

Dishonored känns bra, och nytt Metro-spel nästa år?

Jag har just spelat två timmar av det första Dishonored på kvällens Gamereactor Sverige Live. Jag har haft det i min ägo länge men aldrig riktigt kommit igång med det så nu när tvåan snart släpps kändes det passande att ge det en ny chans i sändning.

Och jag gillade vad jag spelade. Bandesignen är väldigt intressant och det finns massor av utrymme att nå sitt mål på lite vilket sätt du vill. Det är ett koncept som jag älskar, men jag känner att omfattning av den typen i många spel blir överväldigande. Dishonored känns dock väl strukturerat för att hålla det fokuserat ändå, vilket jag uppskattar. Ser fram emot att spela mer av det, och jag ser också fram emot att få lägga labbarna på uppföljaren när jag är färdig med originalet.

Om du missade streamen kommer du kunna se reprisen här på sajten under morgondagen - utan lagg, som vi tydligen drabbades av under kvällen.

Och nu till något helt annat. För när jag väl kom till arbetsdatorn efter streamen för att ladda upp spelsessionen såg jag att ett nytt Metro-spel kan ha avslöjats via den officiella hemsidan för bokserien som spelen baserats på.

Jag håller Metro 2033 och framförallt Metro: Last Light som två av de mest atmosfäriska och inlevelsefulla överlevnadsspelen jag någonsin avnjutit. Jag recenserade Redux-samlingen till Xbox One för ett bra tag sedan och jag gav den en solklar rekommendation. Ser jag fram emot uppföljaren? Hell. Yes.

Ett nytt Metro, utvecklat för den nuvarande generationens konsoler, låter helt underbart. Jag hoppas att de bibehåller de charmiga överlevnadselementen, som att behöva manuellt ladda upp batterier, byta gasmaskfilter och torka bort kondens från visiret, och bygger vidare på det. Jag hoppas även på lite mer raffinerade stealth-mekaniker och ännu mer survival horror-element.

Förhoppningsvis kommer utvecklarna 4A Games med ett officiellt utannonserande snart, så att vi med säkerhet vet att det hela inte är ett kolossalt misstag från bokutgivarnas håll.

HQ