Svenska
Blog
Lawbreakers övertygar

Lawbreakers övertygar

Arenashooters är hett just nu, och det gör mig inget. Jag har alltid föredragit en tekniskt strategisk, fartfylld clash i Halo än en kaotisk peka-skjuta-fest i Call of Duty. Den senaste utmanaren att försöka få sin plats i rampljuset är Boss Keys Lawbreakers, som vi kanske mest känner till som Gears of War-skaparen Cliff Bleszinskis nya skapelse.

Jag köpte det i samband med min helgvistelse hos André Wigert (som bjöd på en underbart stygg habaneromarinerad köttbit med klyftpotatis) förra veckan och sedan dess har jag bara mjuknat mer och mer inför det. Det är oerhört opedagogiskt till en början. Det finns ingen tutorial, ingen introduktion till hur de olika lägena fungerar och jag letade förgäves efter en skjutbana där jag i lugn och ro kunde testa på de olika klasserna och deras respektive förmågor. Istället fick jag snällt hoppa in i en onlinematch och lära mig genom att testa mig fram.

Men jag lyckades bli MVP och få S-rank redan på min första match med den simplaste av klasserna: Enforcer.

Sedan dess har jag bara blivit skarpare och skarpare och har fattat tycke särskilt för Gunslinger-klassen. Lawbreakers verkligen dryper av attityd och det är härligt skicklighetsdrivet. Spellägena känns väl uttänkta och formade och den patenterade (?) gravitationsförvrängningen gör mycket för att få spelet att stå ut.

Med en prislapp på under 300 kronor är det med andra ord väldigt lätt att rekommendera spelet för alla som gillar grejer som Quake, Unreal Tournament eller Overwatch.

HQ