Svenska
Blog
Thirty Seconds to Mars går på vatten

Thirty Seconds to Mars går på vatten

Jag gillar Thirty Seconds to Mars. Och man kan inte göra annat än att beundra frontmannen Jared Letos produktivitet. Hur hinner man med att vara i ett populärt band, med skivinspelningar och konserter samtidigt som man spelar Joker i horribla Suicide Squad och snart dyker upp i Bladerunner-uppföljaren (och någonstans där emellan kammar karln hem en Oscar-statyett också)?

Hur som helst, deras andra skiva "A Beautiful Lie", gick varm i mina hörlurar där för några år sedan och jag har en öm punkt för den. Det var den sista plattan av bandet som fortfarande hade en lite rockigare attityd, innan de började flörta mer med popgenren i uppföljaren "This is War". Jag gillade i och för sig även den skivan, om än på andra premisser. "Kings and Queens" är hur härlig som helst och "Hurricane" får mig alltid på ett lite känslosamt humör.

Deras fjärde verk, "Love Lust Faith + Dreams", föll dock helt platt för mig. Det blev plötsligt lite för poppigt och det finns inte en enda melodi som sätter sig - oavsett hur många gånger jag försöker ge den en chans. Mina förväntningar på vad som skulle komma härnäst i den nedåtgående spiralen var därav rätt så låga.

Nu är deras nya singel "Walk on Water" ute. Och se på fan, det låter poppigare än någonsin förut. Jag kan inte låta bli att fråga mig om jag hör ett enda riktigt instrument i låten. Inga gitarrer, inga trummor. Kanske finns det där, mastrade och mixade till oigenkännelse, men det låter verkligen som att allt utom sången är gjort på en laptop - om än en dyr sådan.

Men...

Jag gillar det ändå! Till skillnad från låtarna på den förra skivan har den här åtminstone en catchy refräng och melodier som jag inte riktigt kan skaka loss. Det känns mindre pretentiöst och mer straight forward. Den är energisk och upplyftande och jag älskar flörten med gospel-körer.

Inte min favoritlåt från bandet på långa vägar men ändå en popdänga jag kan uppskatta. Förhoppningsvis blir fullängdaren någorlunda bra ändå.

"Walk on Water" på Spotify
Flashig "Walk on Water"-musikvideo på Youtube.

HQ