Svenska
Blog

Lagar ni er mat själva?

Under mina år som student på korridorsrum saknade jag både intresse och möjlighet att laga mat, eller, det var bara svintråkigt att plocka fram vad man kunde tänkas ha liggandes hemma på ett kylfack, ett frysfack eller i det lilla skafferiet, och göra något av det.

Ofta köpte jag en vegetarisk frysrätt på Netto och hällde något på den, oftast burkbönor och kebabsås, också inköpta på Netto. Annars åt jag förstås mycket flingor. Såklart vanliga Corn Flakes och Bran Flakes men också Rice Krisipies, Nestlés Lion-flingor, Kalaspuffar, Nesquick, Kellogs temaflingor från filmen Frozen, och så vidare. Jag testade allihopa och blandade gärna i Oboy också, för att höja smakupplevelsen.

Idag bor jag lite större, och med större möjlighet att förvara ingredienser och tillaga dem så blir det lite roligare. Igår lagade till exempel jag och frugan dan-dan-nudlar, och det smakade gott gott. Speciellt jämfört med att äta fryst lasagne fyra dagar i streck.

Förresten hittade jag denna konserverade färdig-rätt på en resa till USA. Har ännu inte smakat och kommer förmodligen inte göra det heller.

Lagar ni er mat själva?

Lagar du din mat själv, kära läsare?

HQ