Svenska
Blog

Dirt Rally 2 - Petter har fel

Låt mig säga såhär. Jag har spelat Dirt Rally 2 i ett par timmar nu och kan med enkelhet säga att det inte är någon stor grej. Man behöver inte en ratt, det går helt utmärkt att spela med handkontroll - tvärtom vad Petter säger. Man väljer en bana och kör, hittar kurvornas apex och snart sätter man rätt bra tider.

Det är verkligen svinkul men körkänslan är som bäst habil, jag har spelat många bilspel genom åren och jag kan säga er att detta inte är det mest representativa av att köra bil i verkligheten. Ljudet är dessutom lite burkigt och ligger liksom och stör under hela körningen.

Dirt Rally 2 - Petter har fel

Eller så kan man säga såhär: jag vet ingenting om bilar mer än att jag har faktiskt har ett körkort och ibland lånar mina föräldrars kombi för att storhandla. Jag googlade vad "apex" är (något med kurvor) och förstår ändå inte riktigt. Jag har spelat max 3-4 bilspel tidigare och kan för mitt liv inte uttala mig om något som körkänsla eller för den delen motorljud. Antagligen är de båda hur bra som helst.

Om det går bra att spela med handkontroll vet jag inte ens, för jag hade garanterat inte varit mycket bättre med än fullfjädrad simulator och ratt i händerna. Det får ni fråga Petter om, han har inte alls fel, jag ville bara skoja med er kära läsare. Det är dock fortfarande rätt roligt, jag gillar att hjärndött ratta runt runt runt i Dirt Rally 2 utan att tänka på något. Om någon dock hade varit så fräck att fråga om jag lyckas komma i mål, så hade jag svarat så ärligt som möjligt med att säga: ungefär en på tio gånger.

Ska du också spela Dirt 2 med handkontroll nu, kära läsare?

HQ