Svenska
Blog

Frugan bygger Lego - intervju!

För ett par år sedan gav jag min byggnadsingenjör till far ett Lego-set föreställandes New York Skyline till jul. Efter åratal av julklappar med skänkta pengar till Rädda Barnen och Röda Korset, som kanske gör mycket gott men tyvärr inte kan lekas med, så ägnade han gladeligen halva juldagen till att bygga upp en söt liten stad i miniatyr.

På grund av ett nyväckt intresse hos mig och Frugan av att ha tittat på en mängd Lego Masters på Viaplay, gav därför min bror och hans respektive denna gång Tokyo Skyline till Frugan i födelsedagspresent. Utrustade med erkänt dåligt tålamod och Svts nysatsing på slow tv, Den stora älgvandringen, på tv i bakgrunden, gav vi oss i kast med att bygga upp Tokyos mest kända landmärken. Nu gör hon ett sällsynt framträdande för att ge sitt exklusiva utlåtande!

Frugan bygger Lego - intervju!

Hallå eller, vad är din relation din Lego?
Jag har ingen större barndomsrelation till Lego, jag gillade mer Kaplastavar. De var mer rustika. Jag hade dock en stark dröm om att åka till Lego Land, som jag sett reklam för på Cartoon Network. Men det blev aldrig av.

Är Lego egentligen inte för små, små barn?
Jo, det kan man tycka. Men jag tror också att barn inte kan använda Lego till dess fulla potential. Eller att man använder det till olika syften i olika åldrar.

Kom du spirituellt närmre Tokyo under byggandet?
Verkligen. Det var något särskilt när jag "planterade" körsbärsträden, då kunde jag verkligen föreställa mig ståendes nedanför ett centimeterhögt Tokyo Tower.

Vad var roligast respektive mest bull?
Roligast var att se lilla Tokyo växa fram. Det är väl det som är tjusningen, att bitarna är så små. Men det var bull att det fanns extra bitar, det kändes inte som att det var på blodigt allvar. Jag vill att man ska behöva stå till svars för sina handlingar.

Varför tror du att vissa bitar var sneda?
Bra fråga. Det beror kanske på "NPU" - nice part usage, där konventionella bitar används på okonventionella sätt, vilket jag uppskattar, trots att det hade varit fint utan ett glapp i Mount Fuji.

Varför behövde du stressa?
Jag kanske såg det lite som en tävling. Om de hade 15 timmar på sig i Lego Masters att bygga sina storartade kreationer, så ska väl inte vi behöva en massa tid på oss att bygga ihop lilla, lilla Tokyo.

Trampade du på bitarna?
Inte en enda.

Vilket betyg ger du?
Fem av fem, faktiskt. Det som var lite tråkigt var att det lämnade en tomhet då inget Lego-set verkar lika fint när jag kollat runt på internet.

Något du vill tillägga?
Vad tycker du om Lego, kära läsare? /Frugan

HQ