Svenska
Blog

8 veckors ledighet - vad gör man?

Efter att nu ha drabbats av den årligt återkommande pollenallergin i form av små små gräspollen-partiklar och ovanpå det det nödvändiga oket att som lärare betygsätta 100 elever inför skolavslutningen, så är jag i alla fall tillbaka här efter en kortare vistelse "under isen", så att säga.

Det är en alltid lika surrealistisk upplevelse att få traska runt på gatorna med semesterlön på fickan och känna sig bekymmerslöst ledig i vad som känns som en evighet. Det är ju tyvärr få yrken förunnat. Hur som helst, man vill ju få ut något konstruktivt av ledigheten också. Inte direkt lägga upp ett schema - man vill ju inte behöva passa tider mer än nödvändigt - men inte heller vill man stå där efter två månader och se tillbaka på en sommar av tomhet.

8 veckors ledighet - vad gör man?

Så någon form av checklista blir det nog i alla fall. Har inte bestämt mig än för vad den ska bestå av, men jag ska försöka att klämma in en massa böcker, en del träning, och givetvis hinna spela ikapp en del av vad jag anser mig ha missat. På förhand har jag till exempel kikat in Huntdown, som ser asball ut. Sen ser jag förstås väldigt mycket fram emot sommarens stora releaser i form av Last of Us 2 och Ghost of Tsushima. Jag är inte lika upphetsad inför Paper Mario: Origami King, där är jag fortsatt skeptisk med en förhoppning att det blir bra ändå.

Jag kommer dock givetvis hålla er stadigt uppdaterade om hur "summer of Olof" (ni vet hur det kan gå) artar sig. Själv är jag nu lite nyfiken, hur brukar du lägga upp din ledighet, och har du något kul speltips etc. som jag kan ägna min ocean av tid åt, kära läsare?

HQ