Svenska
Blog

Favvis från Series X-presentationen

Först av allt tycker jag att Halo faktiskt såg spännande ut. Visst var grafiken knappast något jag hade förväntat mig från en Series X-presentation, men att det skulle vara "candy coloured", som jag sett många negativt kommentera på Youtube, är väl ingen dålig kritik? För mig har Halo alltid varit fullt av färg och kontraster, och jag välkomnar verkligen de palettrika designvalen. Jag minns hur besviken jag blev efter den härligt explosiva Halo 2-trailern, vilken styckades upp och slutligen resulterade i den långt mer brunbeiga Mombasa-banan, om ni minns det.

Att 343I tagit steget mot open world vet jag inte på förhand om jag kan vara odelat positiv till, men det är i alla fall ett vågat steg och om inte annat ett intressant sätt för utvecklarna att föra arvet vidare. Är det inte dom öppna och storslagna världarna vi alltid skrikit efter? Vi kan ju inte heller veta om hela spelet går under samma struktur, men jag är definitivt mer taggad på detta än jag var på både Halo 4 och Halo 5.

Favvis från Series X-presentationen

Min odiskutabla favorit från presentationen var dock Obsidians Avowed. Jag är ett stort fan av både Pillars of Eternity och Tyranny, vars inriktning på klassiskt rollspelande och berättande verkligen föll mig i smaken. Jag gillade inte Outer Worlds lika mycket, även om det absolut var ett bra spel. Det kändes lite väl föråldrat i sin struktur - utan att vara mysigt retro - och grafikstilen var alldeles för plottrig för min del, men humorn var underbar på sina ställen och det gavs stora möjligheter att rollspela på riktigt i både gameplayen och dialogvalen med karaktärerna, vilket för min del innebar att leva ut som en riktigt "nasty" tjuv.

Där jag fann att liknande spel i genren såsom Oblivion och framförallt Skyrim delvis tummade för mycket på rollspelandet, karaktärsbyggandet och fokus på storyn i förmån för action, så hoppas jag att Obsidian tar med sig kunskapen och erfarenheten från sina tidigare verk och lyckas leverera en fusion av allt det bästa från sina tidigare spel. Grafiken och tonen ser dessutom underbar ut från det lilla vi fick se.

Vilken var din favvis från presentationen, kära läsare?

HQ