Svenska
Blog

Error: Corrupted Save File

Nu till halloween-helgen så passade jag och frugan på att börja spela The Dark Pictures Anthology: Little Hope. Spelet hade ju inte fått någon översvallande bra kritik men vi hade båda uppskattat Until Dawn och tyckte Man of Medan var helt okej, och genren passar sig väldigt bra för sena kvällars lugnt backseat-spelande.

Det börjar bättre än Man of Medan, och vi hinner uppskatta miljöerna, den för serien numera rätt polerade grafiken, narrativet och mystiken. Sen, efter cirka fyra timmar, händer det. Spelet stängs ner och vi möts av vad som mest liknar den klassiskt ångestframkallande blå Windowsskärmen: "Error: Corrupted Save File".

Ingenting har sparats. Vi kan inte ens ladda specifika kapitel eller "scenes", som de heter. Jag drabbas av en så tung irritation att jag får svårt att sova. Hur kan utvecklare inte buggtesta dessa problem ordentligt när man samtidigt bara tillåts ha en enda sparning? Jag genomsöker internet och visst, det är många andra som drabbats av samma problem. Efter felsökningar framkommer det att problemet är olösligt, och att jag skulle ha sett till att ha sparat upp till molnet i förväg. Det är lätt att vara efterklok; det minskar dock knappast irritationen.

Kommer jag och frugan spela om dessa fyra timmar och försöka konstruera samma val som vi gjorde första gången? Mest troligt inte. Kommer jag att få tillbaka tid och pengar jag lade ner på skiten? Nej, det kommer jag inte heller få. Jag kommer bara att fortsätta vara arg och sen gå vidare med något helt annat.

Error: Corrupted Save File

Har du drabbats av korrupta sparfiler någon gång, och hur hanterade du det, kära läsare?

HQ