Svenska
Blog

Äntligen PS5!

Så kom turen, något oväntat, till mig. Mannen med sämre framförhållning än någon annan som varit ute efter Sonys nya konsol. Trots de dubbla incitamenten att jag inte bara ville ha en PS5, men numera också jobbar med spel, gjorde jag ingen som helst ansats att förhandsboka konsolen förrän den möjligheten var stängd.

Via mina kära, kära redaktionskollegor (särskilt tack till dig Wigert!) fick jag dock reda på att Elgiganten körde lotterier för att få köpa en, och jag gick in med känslan att jag aldrig skulle vinna något. Enda gången jag minns att någon i hela min släkt vunnit något på lotteri var när mina morföräldrar vann resor för typ 20 000 kronor i Bingolotto för ett tjugotal år sedan, men de var för gamla för att åka och fick sälja presentkortet.

Så vann jag ju inte nu heller, naturligtvis. Inte i första lotteriet, inte i andra. Men då ringer Kollegan (bland annat känd från vår lilla intervju) och berättar att han varit mer tursam, och till råga på allt vill skänka platsen åt mig. Är det med inbyggd skivläsare också? Ja, det är det. I den stunden måste jag lägga på samtalet för att kväva tårar av tacksamhet.

Hela helgen tänker jag inte på annat, utan kollar releaseschema och försöker planera in hur jag ska lägga upp spelandet. I förrgår åkte sedan jag och frugan ned till Skånes sydkust och hämtade upp den, och givetvis stannade vi på Mediamarkt på vägen hem och köpte Demon's Souls också. För åttahundra kronor. Man tror det inte förrän man ser det med egna ögon.

När jag kommer tillbaks till den parkerade bilen märker jag att i min iver att skydda PS5-kartongen i bakluckan har jag inte bara dragit för insynsskyddet, jag har också glömt att låsa bilen. Nu hände det ingenting, då hade den här bloggen sett radikalt annorlunda ut, men ibland är man allt bra dum i huvudet. I övrigt har allt lyckligtvis förflutit smärtfritt. Den fullständigt massiva konsolen (som enligt Frugan helt klart inspirerats av Pokémonen Shellder) fick mot all förmodan plats i tvbänken, att föra över sparfiler via PS+ funkade fint och konsolen är tystare än både djungelkatten och Fantomen.

Äntligen PS5!

Stark, kutryggig glädje.

Hittills har jag bara hunnit spela ett par tre timmar Demon's Souls men är mycket imponerad av vad jag hittills fått uppleva. Med stoltheten hos någon som aldrig spelat ut ett helt Soulsborne-spel kan jag säga att min Wanderer klarade Tower Knight på första försöket igår kväll, och sen sov jag mycket gott i natt.

Jag lovar givetvis att bjuda på fler intryck längre fram, framförallt angående den hypeade Dualsense. Men över allt annat måste jag nog säga att jag ser mest fram emot Josef Fares It Takes Two just nu. Det ser så förskräckligt bra ut.

Hur som helst, vad känner du kring PS5, kära läsare? Har du lyckats få tag på en?

HQ