Svenska
Blog
Vinnarna på Xbox Showcase var Indy och Joanna

Vinnarna på Xbox Showcase var Indy och Joanna

Gears of War: E-Day må ha lockat med en sällsynt stämningsfull trailer, men i min bok utgjorde den för lite matighet för vara med och tävla om titeln Kvällens vinnare. Även Doom: The Dark Ages överraskade med sin utannonsering och benhårda trailer, men där är jag rädd att det blir mer av samma. Jag var inget större fan av Doom: Eternal och Id Software har helt enkelt en del att bevisa för mig innan jag hoppar på hypetåget med Doomguy bakom spakarna. Nej, för min del var det Indiana Jones och Joanna Dark som tog hem showen.

Indiana Jones and the Great Circle ser mer och mer ut att kunna leverera en upplevelse trogen (de gamla!) filmerna, i allt från humorn i interaktionen med nazisterna till Troy Bakers ofattbart välskådespelade Indy komplett med den patenterat charmiga knycken på huvudet. När Tomb Raider numera satsar på allvar och open world, och Naughty Dog synbarligen pensionerat Nathan Drake, verkar Machine Games ge oss precis den typ av hisnande matinéäventyr jag är så svältfödd på.

Perfect Dark ser å andra sidan ut att ge oss en riktigt fin blandning av nytt och gammalt. När fick vi liksom ett spel med riktigt kul spiontech senast? Joannas äventyr ser av trailern att döma både varierat, snyggt och tempomässigt fartfyllt ut. Kanske inte "AAAA blåsa av stolen-snyggt", men ändå. Jag tyckte mig se influenser från både Assassin’s Creed, Splinter Cell och Mirror's Edge, och jag hoppas att det mynnar ut i en tight berättad historia – gärna linjär, men med valmöjligheter för hur jag ska lösa pussel och strider – som sträcker sig över flera kontinenter och många speltimmar. Ett slags retromodernt James Bond-spel i Sci Fi-miljö, helt enkelt.

Vilken var din favorit på kvällens mässa, kära läsare?

HQ