Svenska

Gillar inte blu-ray

Skrivet av oRBIT2002 den 12 juni 2015 kl 13:37

Jag var förhållandevis tidig med att köpa dvd-spelare. Betalade drygt 5500:- för en i början och den visade sig inte ens ha seamless-branching stöd (=theatrical och d.c. filmer på samma disk klipps ihop till en, enkelt uttryckt med seamless branching).
Min DVD-samling växte fort. Jag gillade DVD. De tog lite plats i bokhyllan (till skillnad mot VHS-boxarna) och så var ju bildkvalitén superb!
Jag hakade hyfsat fort på blu-ray vågen med. Min första ordentliga blu-ray spelare blev en PS3. Visst, bildkvalitén var enormt bättre än DVD men det var en sak som sänkte hela intrycket.
Navigationen. Java-gränssnitt. En sirapselände utan dess like. Långa väntetider för att få igång filmerna, och behövde man nån gån stoppa filmen för att fortsätta kolla senare, tja, det funkade bara med vissa filmer.
Jag har en del blu-ray filmer i bokhyllan men samlingen har krympt. Det är inte kul att kolla på blu-ray. Det är sällan jag har tid att kolla på en hel film åt gången (=småbarnsförälder) och att behöva starta om diskarna för att se introanimeringar, reklam o sånt varenda gång.. det är en dealbreaker för mig..
Jag för över mina filmer på min NAS och kollar via Plex istället.

Jag är inte pålåst på nya UHD-skivformatet, men jag hoppas !/"#(/ att de hoppar över allt jädra java-gränssnitt som toksänkte upplevelsen på blu-ray. Visst, det fanns bökig och långsam navigering på DVD med, men inte i närheten så irriterande som på blu-ray.
Jag vill ha en rapp upplevelse med UHD-media som gör det kul att samla film igen.

HQ