Svenska
Blog
Rymde iväg till Miami

Rymde iväg till Miami

Skrivet av original den 3 maj 2016 kl 16:56

Det var knappt en vecka sen jag kom hem från en alldeles för lång flygresa. Har bara precis undkommit min jetlag och kommit ikapp Game of Thrones. Och som allt har lugnat ner sig slog det i mig hur annorlunda det är Miami.

Efter att ha sjunkit in i vardagen igen här i Stockholm så är skillnaden som natt och dag. Jag var för upptagen med att observera allt under resan för att reflektera över det just då. Men allt är så mycket större där borta, allt från vägarna till byggnaderna. Kulturen är också helt olik från Sverige. Det tog mig en halv vecka att bara vänja sig vid att alltid bli hälsad med "Hi, how are you?" och hur jag svarar utan att va pinsam. All service-personal är dessutom helt otroligt trevliga jämfört med Sverige. Det känns nästan otrevligt att handla i butik numera.

Sen vet jag då inte om det här är exklusivt till Miami, men det kändes absurt hur vanligt det är med att mellan varje lyxhotell osv. så var det vanligt med stora övergivna tomter fullt av skräp och uteliggare. Det fanns ingen balans i alla kvarter (både centralt och utanför). Ena sekunden kunde vi åka förbi världens ghettorukkel och vid nästa hus fanns det Starbucks och vackra lägenheter. Om och om igen, överallt. Det var som ett schackmönster. Det var inget jag förväntade mig.

Bortsett från det och enstaka negativa moment hade jag ändå ha en hel del roligt. Jag besökte USA för första gången som är en dröm uppfylld. Fick trots 21-årsgränsen komma in på klubb. Shoppade billigt när jag hade chansen. Sköt vapen tillsammans med en före detta Navy Seal. Testade främmande god mat emot alla odds (är ju egentligen väldigt kräsen). Besökte Wynwood Art District. Badade i havet. Solade i 30 grader... och mycket, mycket mer.

Att resa till USA så här för första gången kändes rätt. Jag vet ju självklart att staterna har så mycket mer att erbjuda än Miami, så jag längtar tills jag kan besöka fler städer. Men tills vidare är jag nöjd och glad. Nu längtar jag istället till avtäckningen av Battlefield 5, titta på Civil War i helgen och spela Uncharted 4 nästa tisdag.

HQ