Svenska

Oves Poplista 2018, del 3/3

Oves populärkulturella lista 2018

Spel:

Jag har fortsatt att beta av mitt spelbibliotek, i stort sett i bokstavsordning, med början på A! Det gick hyfsat kvickt första halvåret, men nu har det saktat in en aning. Prognosen är fortfarande att om ett par-tre år vara klar med alla fysiska spel, sen tillkommer alla PS+-titlar, puh...

Årets bästa spelupplevelse blev andra delen i Lara Croft-rebooten, andra plats gick återigen till online-spelet som blandar bilar & fotboll och den tredje titeln går till mörkrets riddare, vars äventyr till PS4:an nästan når upp till höjdpunkterna från förra generationen.

Oves Poplista 2018, del 3/3

1. Rise Of The Tomb Raider (PS4). När Crystal Dynamics valde att starta om Tomb Raider-serien för cirka fem år sedan, var det inte många som vågade hoppas att det skulle bli så bra som det blev! Men med en mänskligare Lara, perfekt gestaltad av Camilla Luddington, lagom mycket inspiration från Naughty Dogs Uncharted-serie, och en intressant karaktärsutveckling samt historia skriven av Rihanna Pratchett, blev Tomb Raider den succé som serien förtjänat ända sedan den magiska första delen kom till PS-ettan 1996. Fortsättningen Rise of The Tomb Raider lägger till flera föremål att finna, större kartor att utforska och fler sidouppdrag, men tyvärr är spelet sämre än föregångaren & under den nya höjd som Uncharted 4: A Thiefs End satte ribban till. Rise of The Tomb Raider är dock ett mycket trevligt äventyr som bör spelas och jag är väldigt sugen på avslutande Shadow of The Tomb Raider, som släpptes i september i år.

2. Rocket League (PS4). Att det skulle vara så roligt att spela bilfotboll! När Rocket League blev gratis på PSN för tre år sedan tankade jag ner det, och jag har fortsatt spela det kontinuerligt under hela detta år. Rocket League är fortfarande lätt att komma in i, men oerhört svårt att bemästra. Jag vet inte hur lång tid och hur många onlinematcher det tog innan jag ens började träffa bollen, men nu börjar jag klara mig hyfsat i konkurrensen. Och ibland har man flyt och kan göra mål från alla vinklar & vrår. Spelet är alltid underhållande och har den där "bara en match till"-faktorn, som kan hålla en uppe långt in på natten. Jag brukar ju annars aldrig gilla multiplayer-spel, men Rocket League fångar mig än.

3. Batman: Arkham Knight (PS4). Rocksteady tar sin Batman: Arkham-serie in i denna generation med förbättrade produktionsvärden, snyggare grafik, suveräna röstskådespelare och Batmobilen. Det är svårt att se vilka som skall slå Rocksteady på fingrarna när det gäller superhjälteaction, det skulle väl vara Insomniac Games med Spider-man kanske? Skurkgalleriet i DC Comics universumet är svårslaget och både Fågelskrämman, Gåtan men framför allt Mark Hamills Jokern är underbara karaktärer. Jag har fortfarande svårt med närstridssytemet och Batmobilen är inte heller den roligaste att ratta, men som den avslutande delen i Arkham-trilogin är den ett måste att spela igenom, särskilt om man, som jag, älskade de två första delarna till PS3:an.

HQ