LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog

      Playstation 5 är på väg.

      Skrivet av OwlSlayer den 18 januari 2019 kl 00:57

      PSX 2018 läggs ner.
      Sony skippar E3 2019 helt.
      Att PS5 är på väg går inte längre att förneka. Den stora frågan är nu, när? När kommer vi att sitta med en ny kontroller i handen och en ny konsol inkopplad i Tv:n? Jag tippar på 2020 och detta är min teori om hur det kommer att ske.

      April - Juni 2019:
      Days Gone släpps den 26'e April och möts utav varierande kritik. Många anser att det är en dålig version av TLOU medans andra ser bortom detta och gillar spelet för vad det är. Kort därefter, mitten av Maj, uppdateras Playstation Blog. I inlägget berättar Shawn Layden att ett utav "The Big Three" (The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima, Death Stranding) har ett releasedatum, Juni 2019, och släpper även en ny trailer för samma spel. Shawn fortsätter med att säga att fans snart kommer att få se framtiden för Playstation.

      Juli - Augusti 2019:
      Information börjar läka ut om PS5 och Sony är snabba med att besvara dessa rykten och avslöjar ett event som ska hållas i slutet av September, där Playstations framtid ska avslöjas. Ett releasedatum och en ny trailer för det andra av "The Big Three" visas upp, spelet ska släppas i September innan eventet ska hållas.

      September 2019
      Nr 2 av "The Big Three" har släppts och det är nu dags att gå vidare. Eventet börjar med att det sista av spelen som inte har släppts får en lång gameplay - demo som slutar med att ett releasedatum presenteras, Februari 2020. Playstation 5 utsannonseras. Vi får se konsolen, en uppdaterad kontroller - Dualshock 5, vi får se UI'n, specs, prislappen (max $449) och ett releasedatum. Mars 2020. Vi får även se en hel hög med nya spel från både First PArty och Third Party, något som märks är dock hur lite fokus som ägnas åt Indies.

      Februari 2020
      Det sista First Part exklusiva spelet till PS4 släpps.

      Mars 2020
      Playstation 5 släpps.

      När det kommer till ordningen som "The Big Three" ska släppas i tror jag det blir Ghost - Juni, Last of Us, September, Death Stranding - Februari. Jag tror att Sony vill separera The Last of Us och Days Gone så mycket som möjligt så därför släpps inte detta i Juni. Death Stranding behöver verkligen en lång demo för att folk ska förstå vad spelet verkligen är för något, därför tror jag Sony vill ta chansen och visa det igen under en press konferens så därför släpps inte detta innan PS5 eventet.

      Men vad vet jag?

      HQ

      E3 drömmar, predictions, och allt däremellan.

      Skrivet av OwlSlayer den 5 juni 2017 kl 22:11

      Ahoy! Ahoy!

      Återigen så narmar vi oss E3 tider. En hela vecka full av utannonseringar, trailers, och andra nyheter inom spelvärlden.
      E3 är för många gamers en av årets höjdpunkter, mig själv inräknat, och allt pekar på att årets mässa kan komma att bli något extra.
      Dagarna innan E3 är det väldigt populärt att göra listor/videos där man pratar om saker man hoppas se under presskonferenserna och eftersom vi millenials älskar att hoppa på trender och låtsas som att det var vi som kom på dem, tänkte även jag göra en lista.
      Originell som jag är så har jag valt att dela upp min lista enligt de olika olika företagen (Bethesda, EA, Microsoft, Sony etc), framåt slutet kommer också några wildcards och orimliga drömmar.
      Låt oss börja med allas favorit (/s) EA.

      EA: STAR WARS NOTHING BUT STAR WARS AND SPORTS
      Tid: 21:00 10/6
      EA är i min åsikt ett väldigt intressant företag. De har allt det behöver för att kunna blåsa hattarna av oss på E3 men ändå så gör de aldrig riktigt det. Jag hoppas dock på att det i år blir ändring på det men jag är inte så optimistisk.
      Vi vet redan att sportspelen (FIFA, NHL, Madden etc) kommer att vara där och att STAR WARS BF 2 kommer visas är också bekräftat. Men var har de egentligen kvar att visa.
      Jag tror och hoppas att EA har lärt sig från fjolårets shitshow. Ge 5 minuter (max 10) till sportspelen och ägna resten av tiden till spel som faktiskt lockar de som kollar på showen. Det är rätt så uppenbart att mycket tid kommer att spenderas på STAR WARS då många av deras stuidos är i fullfart med att utveckla spel i den världen. Battlefront 2 är redan utannonserat men jag vill se vad de andra håller på med, visa oss Viscerals och Amy Hennings UnchartedXStarWarsspel. När det kommer till STAR WARS så tror jag dock inte riktigt att Respawn och Bioware är redo att visa vad de håller på med. Bioware har dock chansen att få visa vad de gör bortsett från STAR WARS, det ryktas om att de håller på med en ny IP som ska vara liknande Destiny, DLC till Andromeda är troligen också påväg.
      Predictions:
      Inte längre än 10 minuter ägnas åt att prata om sportspelen.
      Nytt Need For Speed visas upp med ett släppdatum hösten 2017.
      Nytt spel från EA Originals, deras Indie projekt.
      Minst ett nytt STAR WARS spel utannonseras.
      Bioware utannonserar DLC till ME:A, ber om ursäkt för den kassa lanseringen.
      Presskonferensen avslutas med en suprise announcement från Bioware, antingen en helt ny IP eller Dragon Age "4".

      Microsoft: Scorpio and Crackdown
      Tid:23:00 11/6
      Större delen av Micorsoft's presskonferens kommer garanterat att handla om Project Scorpio, releasedatum, pris och vad det faktiskt är för något (en uppgraderad xbox one eller en helt ny konsol) är saker som vi absolut kommer att veta när showen går mot sitt slut. Att Microsoft kommer att levera en kraftfull spelkonsol är det inget snack om men det är inte det som är det viktiga. Vad är meningen med en konsol om det inte finns något att spela på dem. Microsoft måste lägga fokus på de spelen som är påväg till Scorpio både första och tredjeparts utvecklade. Vi vet redan att Crackdown 3, Sea of Thieves är påväg och att ett nytt Forza kommer att släppas till hösten är också väldigt sannolikt. Men vad har Microsoft egentligen kvar att visa förutom dessa nya spelen? Det är lite tidigt för ett nytt Halo från 343 och de har inte direkt bästa flytet med tredjepartsstöd. Det har dock gått rykten om att de ska visa upp ett tredjeparts spel som på något sätt ska vara exklusivt till Xbox vad detta är och hur pass exklusivt det kommer att vara (tids, helt exklusivt eller bara exklusivt dlc) är svårt att säga, något helt nytt kanske?
      Predicitons:
      Scorpio släpps i November med en prislapp på $499
      Crackdown 3 gameplay visas och ett releasedatum är spikat, samtidigt som Scorpio.
      CD Projekt Red är där och pratar om GWENT.
      Sea of Thieves visas i form av gameplay trialer och får ett release window för hösten 2018.

      Bethesda: B.J pch Japansk skräck
      Tid: 04:00 12/6
      Bethesda har bara haft två tidigare E3 shower men dessa har varit väldigt bra. De har en vana att visa ett spel som kommer att släppas till hösten, ett som släpps till våren, och ett som är lite längre bort. Detta är något jag tror att de kommer att fortsätta med. Quake Champions är i full produktion och kommer troligen att släppas till hösten så där har vi höst spelet. Vad de två andra spelen är är nog inte så jätte svårt att räkna ut. 2014 släppte Bethesda både Wolfenstein och The Evil Within och rykterna om att uppföljare till båda spelen har uppföljare pågång är många. Jag tror att Wolfenstein släpps visas upp i form av en Cinematic trailer och släpps hösten 2018 och att The Evil Within 2 visas i form av gameplay trailer och släpps våren 2018. Men detta är troligen inte allt de kommer att visa. ESO kommer förmodligen också att vara där vilket kanske inte är så jätte intressant för många men spelet har en väldigt passionerad fanbase vilket vi såg förra året . Förra året visade även Bethesda upp sin variaton av Gwent, Elder Scrolls Legends vilket vi troligen får se mer utav i år igen. Att vi får se Dishonored 2 (GOTY 2016) DLC är inte heller helt orimligt.
      Predictions:
      Quake Champions visas upp med ett release datum hösten 2017.
      Wolfenstein: Colossus visas upp med en cinematic trailer och ett release datum för nästa höst.
      The EVil Within 2 visas upp och får ett släppdatum på våren 2018.
      Ny expansion till ESO.
      Dishonored 2 DLC info.
      Fallout New Vegas special edition: likt Skyrim kommer även fallout new vegas att få en special edition med 60fps och 4k stöd.

      Ubisoft: ASS n CRY och... Mario?
      Tid: 22:00 12/6
      Ubisoft presskonferens i år kan faktiskt bli riktigt riktigt bra, om de gör det rätt vill säga. I en "hype-video" som släpptes för ett tag sen så avslöjade de att showen inte längre kommer att hostas av Aisha Tyler (tack och lov), istället ska detta göras av utvecklare något som jag personligen tycker avger en mer seriös ton. Såhär på förhand kanske det ser ut som att Assassin's Creed och Far Cry 5 kommer att bli de stora titlarna som men jag tror att Ubisoft kommer att överraska oss. Vi kommer också få se det nya South Park spelet vilket verkar vara lika sjukt som det första, utöver detta lär vi få se The Crew 2. Där tar det egentligen slut med det vi vet att vi kommer få se men att anta att vi kommer få se nån form av dlc till For Honor känns inte som en allt får stor gissning. Varje år så gillar de att avsluta med en "suprise announcement" och i år tror jag att detta rör sig om ett nytt Splinter Cell dock så tror jag inte att vi kommer att få nåt release datum eller window får det riktigt än. 2014 släppte ubisoft det fantastiska spelet Valiant Hearts: The Great War, jag hoppas på att de kommer att visa upp en uppföljare eller iallafall något i stil med detta och Child of Light.
      I videon som jag länkade tidigare teasas det även om en "conference exclusive" titel, vad detta rör sig om är såklart svårt att veta exakt men jag tror aatt det finns en liten (väldigt väldigt liten) chans att detta är något som skulle få taket att flyga av nämligen, Mario X Rabbids. Nintendo kommer tekniskt sätt inte att hålla en press konferens, de ska hålla ett Direct i samband med E3, så att kalla det en "conference exclusive" stämmer. Ubisoft är även ägare till Rayman IP'n om jag inte har helt fel.
      Predicitons:
      Assassins's Creed visas upp med gameplay trailer och ett release datum i slutet av Oktober.
      Far Cry 5 visas upp mer och vi får en känsla av storyn.
      Ett nytt spel i samma stil som Valiant Hearts och Child of Light.
      South Park gameplay.
      For Honor DLC.
      Splinter Cell avslutar showen.
      Mario X Rabbids visas upp i någon form.

      Sony: I Believe in Shuhei Yoshida
      Tid: 03:00 13/6
      Sony's presskonferens är den som jag personligen ser mest fram emot. Jag är ett stort Playstation fan (inte fanboy) och älskar att sitta uppe sent på nätterna och kolla på deras presskonferenser. Det är därför inte så konstigt att jag har bäst koll på vad Sony kommer att visa och kan komma att visa. Efter två år av domination när det gäller själva presskonferenserna tror jag inte att i år kommer bli något undantag. När man tittar på listan över spel som kan komma att visas upp så får man nästan lite gåshud (jag iallafall).Titlar som God of War, Destiny 2, Uncharted The Lost Legacy är praktiskt taget bekräftade att de kommer att visas upp i någon form. De andra tre exklusiva titlarna som vi känner till, Spiderman, Days gone, och Detroit kommer också med största sannolikt vara där de med. När det kommer till utannonseringar så tror jag att det är rätt så säkert att säga att Sucker Punch kommer att visa upp sitt nya spel. Det har gått två år sedan Shuhei Yoshida retades med Colin Moriarty och Greg Miller om att han hade spelat spelet redan vilket betyder att det börjar bli hög tid att visa upp det. Sony har även sagt att de kommer att lägga mer fokus än tidigare på japanska titlar, detta är något som verkligen tilltalar mig. Nya japanska titlar kan betyda en uppföljare till mästerverket Bloodborne, ett nytt Devil May Cry (är det äntligen dags?!), Capcom kanske äntligen visar upp resident evil 2 remake, okami 2... snälla.
      En japansk titel som släpptes tidigare i år är Nier Automata, ett spel som jag har hört mycket bra om men ännu inte hunnit prova, och jag skulle inte bli förvånad om lite dlc till det är på gång. När man pratar om dlc är det också väldigt troligt att vi kommer få höra något om dlc'n till Horizon Zero Dawn som Guerilla har bekräftat. För ett tag sen så bekräftades det också att Cliff Bleszinski's nya spel Lawbreakers kommer till Ps4 så jag blir inte förvånad om vi får höra något om det under showen.
      Predictions:
      God of War gameplay och release datum, februari 2018.
      Spiderman gameplay och release datum, sommar 2018 (kanske i höst).
      DLC till Horizon, släpps i höst (tidigast).
      Days Gone och Detroit visas upp.
      Bloodborne 2 visas upp med ett release datum för 2018.
      Kojima visar upp ännu en trailer för Death Stranding, denna gången med Emma Stone.

      Tredjeparts: allt annat
      Gearbox visar upp ett nytt Borderlands.
      Telltale visar upp något, någonstans.
      Warner Bros visar upp Shadow of War, samt ett nytt batman spel.
      2K visar upp NBA 2K.

      Drömmar: händer detta så vet jag inte riktigt vad jag gör.
      Ett nytt Devil May Cry med original Dante visas upp.
      La Noire 2.
      Okami 2 (asså... wow)
      Väldigt Väldigt Väldigt osannolikt men... Cyberpunk 2077 trailer någonstans, ifall det händer så är det nog under Microsoft press konferens.

      Där har ni dem kära människor, mina förhoppningar om E3 2017. När E3 är över tänkte jag gå tillbaka och se hur många rätt elelr fel jag hade.
      Vad har ni för för förhoppningar om årets E3 mässa? Skriv i kommentarerna.

      - Robin GL (@TheRobinGL)