Svenska
Blog
Gubbarna levererade!

Gubbarna levererade!

Skrivet av Oxpost den 20 mars 2019 kl 19:10

Resan upp mot gårdagens Dave Matthews Band-konsert blev onödigt dramatisk. Jag och min vän var lite lätt dumma i huvudet vad gällde tidsoptimism, vilket ledde till att vi missade vårt flyg. Vi kom fram till Landvetter, satte oss vid vår gate och väntade på att de skulle öppna för boarding när vi helt plötsligt fick se planet backa från terminalen kanske fem minuter senare.

Efter 15 minuter av lättare panik, ilska, sorg och apati fick vi tag i nya biljetter, och vi tog oss till vårt mål utan att missa en sekund av den feststämning som bjöds på inne på Annexet.

Jag har aldrig tidigare varit på en konsert som präglats av en så genuint varm och välkomnande atmosfär. Och allt det börjar med grabbarna på scen. Dave är en underbar scenpersonlighet. Det märks att han älskar vad han gör, och att han har kul när de riffar loss för fulla muggar. På det har vi även det faktum att herr Beauford spenderar varenda sekund bakom sitt trumset med ett konstant leende. Det är omöjligt att inte låta sig charmas.

Även låtvalen var stabila överlag. För egen del dök det upp lite för många låtar från Stand Up, men det har jag inga problem med att ignorera när de valt att inkludera låtar som She, Rapunzel, Samurai Cop (Oh Joy Begin) och, en av mina absoluta favoritlåtar, Don't Drink the Water. Den andra invändning jag har är att jag gärna hade sett åtminstone en låt från Big Whiskey, men så blev det alltså inte.
Sist ska även sägas att det från och till kunde bli lite väl mycket av improviserandet och riffandet. Vissa låtar drogs ut till leda när det skulle lekas jage åt höger och vänster mellan bandmedlemmarna. Det var dock ingenting som drog ner helhetsintrycket, då de alltid lyckades ta sig tillbaka till den känslan av eufori och glädje som i stort präglade hela kvällen.

Ett speciellt omnämnande skall även tillägnas Buddy Strong, som tagit upp rollen som keyboardist för bandet sedan Boyd fick lämna. Herregud vilken sinnessjukt talangfull kille det är!

Kort sagt var det här en av de bästa konserterna jag varit på. Får ni någonsin möjligheten att se Dave och hans gäng live, se då till att göra. Det är så in i helvete värt det!

HQ