Svenska
Blog
Två feelgood-favoritfilmer

Två feelgood-favoritfilmer

Skrivet av Oxpost den 30 maj 2023 kl 13:07

För att följa med trenden som skapats av Mäki och plockats vidare av Hegevall så kommer här två filmer som alltid får mig på bra humör, oavsett vad.

• Chef

En film som på ett helt fantastiskt sätt kapslar in känslan av sommar och rent jäkla välbehag. Favreau & Co charmar brallorna av allt och alla i den här fenomenala bagatellen till rulle. Sekvensen när Favreaus huvudkaraktär tillsammans med sin son och Leguizamos biroll gör i ordning vad som ska bli deras foodtruck där de på slutet slår sig ner på några makeshift-pallar och knäcker en öl gör mig alldeles varm inombords.

• Paddington 2

Den första filmen är en underbar familjerulle med enormt stort hjärta och löjligt mysig humor, så när tvåan utannonserades var jag nog inte den enda som var lite orolig för att man skulle göra det enkelt för sig och bara återupprepa det som folk gick igång på första rundan. Det behövde jag inte göra, för det vi fick var en uppföljare som gör allt den första filmen gjorde, fast än bättre. Mysfaktorn går igenom taket flera gånger om, och Hugh Grant briljerar i sin skurkroll. Detta är den perfekta familjefilmen. Punkt slut!

HQ