Svenska
Blog
Jag hoppas Hellblade II är bättre än föregångaren

Jag hoppas Hellblade II är bättre än föregångaren

Joakim har plitat ihop en välskriven recension om Senua's Saga: Hellblade II och lika pepp jag blir på att spela det, lika orolig blir jag. För, jag tycker första spelet var helt okej. Jag vet att många tycker att det var en fantastisk upplevelse och visst, jag förstår det där. Men det känns ibland som det är sådan minimal gräns kring om en sådan upplevelse ska beröra och nå fram, eller inte. Jag får nog sätta mig i sistnämnda lägret. Med det sagt så ska jag såklart söka uppföljaren. Det ser snyggt ut, väldigt läckert, men jag är lite rädd att jag kommer känna ungefär samma som under det första lite stela äventyret. 

Det är ju inte säkert dock, och jag ska ge mitt fulla engagemang till denna resan och kanske, kanske kan det beröra mer och om inte annat så blir det ju en läcker visuell resa. Spelet står på nedladdning, via Gamepass, just nu. 

Ska du spela Hellblade II och vad tyckte du om första spelet? 

HQ

Jag gör om vardagsrummet igen

Jag gjorde en stor ommöblering men också en rätt rejäl uppdatering i övrigt av vardagsrummet förra sommaren. Förutom just att byta plats på möblerna så blev det också köp av mycket nytt. Jag har varit nöjd, med det mesta men det går ju alltid att förbättra, såklart. Med ett nyfunnet intresse av vinyl sedan några månader tillbaka så behövde det få en bättre plats och jag kom på att jag då kunde "slå ihop" vinyl & retro-delen. För det går ju lite hand i hand liksom. Dessutom behöver jag ett nytt och större skrivbord och hela datordelen behövde få en rätt ordentlig "make-over" överlag. Så saker behövde flyttas och jag kom också på hur jag kunde öppna upp lite ytor  så det blir enklare att ta sig fram, men samtidigt få mer utrymme för alla prylar. 

Det är ett himla slit, precis som förra gången. Men denna gången slipper jag bygga mängder med möbler åtminstone (en ny Kallax-hylla hämtades dock men den var redan monterad då jag fick tag i den via FB Marketplace). Det kommer bli så otrolig bra när allt är färdigt och eftersom jag vet att folk undrar; nej, det finns ingen spetsgardin i detta hemmet längre. 

Bilder kommer givetvis framöver!

HQ
För 9 år sedan släpptes världens bästa spel

För 9 år sedan släpptes världens bästa spel

Jag minns det så väl. Jag hade skaffat mig en Xbox One innan spelet hade haft release men knappt använt den. Men så anlände det till slut, den 19 maj 2015. Jag tyckte inledningen var lite trevande, men gillade det mycket men det var först när jag red på en väg och såg fälten vid sidan om mig som jag insåg hur mycket jag började älska Geralts äventyr. Varenda gång jag gav mig ut på ett nytt äventyr så började jag mer och mer förstå att spelet började göra ett intryck jag inte känt på länge och när eftertexterna rullade var jag redo att sätta det på första platsen. Då hade jag ju heller ingen aning om hur fantastiska de två expansionerna som följde skulle bli. 

Jag har alltid haft en fascination för öppna världar. Men det var också den välskrivna berättelsen som träffade lika hårt som utforskandet. Mixen var perfekt. The Witcher 3 är inte ett felfritt spel, men det gör så mycket så oroligt bra. Det är spännande, actionfyllt, gripande och slutade aldrig att överraska. Den öppna världen var så otrolig inbjudande och så otroligt fantastisk att utforska. Jag kunde vistas i den i timmar utan att egentligen göra något. Bara insupa atmosfären, bara ta del av varenda liten fantastisk detalj som de polska spelutvecklarna placerat i den. 

Nio år har gått sedan The Witcher 3 förändrade allt för mig. Nio år sedan jag fick ett nytt "världens bästa spel". 

Layton-serien är fulländade pusselspel

Layton-serien är fulländade pusselspel

Tidigare under dagen klarade jag Professor Layton and the Miracle Mask och varje gång jag avslutat ett äventyr i denna serien så påmins jag om hur fantastiskt den är. Pusselspel har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag älskar otrolig mycket inom genren och skulle nog hålla den som topp 3. På många vis är också Layton-serien en slags perfektion. Roliga berättelser, härlig visuell stil, underbart karaktärsgalleri och så då lagom knepiga pussel med ett perfekt system för ledtrådar. 

Nu, med Miracle Mask avklarat har jag laddat min bärbara enhet med uppföljaren Azran Legacy. Jag ser väldigt mycket fram emot ytterligare ett äventyr med radarparet Layton och Luke. 

Har du spelat något spel i serien och vad tycker du om den?