Svenska
Blog

Lördag.

I stort sett alltid när jag och flickvännen pratar i telefon om kvällarna (distansförhållande) så dyker ju frågan upp vad vi ska göra den kommande dagen. Mitt liv ser ju ganska annorlunda ut än dom flesta, med en sjukskrivning på grund av ryggen, så min lördag är ju inte direkt helg på samma vis som många andra. Detta fick mig att fundera hur viktig lördagen är för dom som faktiskt jobbar, jag minns hur jag såg fram emot den med nästan manisk förtjusning och den där känslan av att ha en helt ledig dag är ju såklart fantastiskt. 

Det enda som gör helgen lite speciell, eller får det att kännas som helg för egen del, är att jag inte författar på den. Jag försöker skriva varje dag under veckan, men lördagar och söndagar är det strikt förbjudet att jobba på boken. Kommer jag på en strålande ide så skriver jag givetvis ner den, men jag försöker få mitt författande att kännas som ett jobb så det ska göras under veckodagarna. Detta har visat sig fungera ganska bra, då det är skönt att ta en paus från just den jobbiga biten av författandet. För det mesta är det såklart otroligt skoj, och att se uppföljaren till min debut växa fram är lika speciellt som det var att skriva första boken, kanske till och med mer så. Men det är ju ändå en process som tömmer en lite kreativt, som innebär mycket research och hjärngympa och fokus. Att ha ideer är enkelt, att få ner dom på skärmen är svårare. 

Så, man kan väl säga att min lördag ändå är lite helg och jag ska framförallt spela TV-spel, se lite på Rainbow 6 Major som pågår (semifinaler idag) samt pyssla med det nya internet jag fick för ett tag sedan i form av att flytta om lite Mesh, pyssla med sladdar och sådant där. Jag har även ett par hyllor som måste upp i lägenheten och lite annat som ska städas bort. Under Tevenbänken måste jag dessutom fixa lite med strömsladdar som syns, och sådant gillar inte jag. 

Mat i form av Hello Fresh ska göras, disken ska tas om hand och så måste jag dammtorka Tv-bänken. Så, det finns projekt och att göra. 

Jag önskar er alla som läser en riktigt fin helg. 

HQ