Svenska
Blog
Microsoft behöver ett starkt E3

Microsoft behöver ett starkt E3

Med tanke på hur pass starka både Nintendo och Playstation varit denna generation speciellt när det kommer till spel behöver Microsoft något att visa. Strategiskt tror jag på att vara först ute med en ny konsol, bygga hype och sälja något som får folk att vilja ha just det. Om det beslutar sig för att släppa en ny konsol och starta en ny generation redan mot vinterledigheterna kan det faktiskt vara ett smart drag. Speciellt om inte Sony tänker leverera sin nästa konsol inom en nära framtid. Jag funderar på om det är just en eventuell utannonsering av nästa generation som gjort varit en del i beslutet för Sony att undvika detta års E3 då de inte riktigt är redo att visa sin nästa konsol än.

Spelmässigt hoppas jag att det visar upp Halo: Infinite med gameplay och en trailer (även om risken kanske inte är jättestor). Annars undrar jag lite sisådär om vi kan tänkas få se några nästa generationstitlar och nya ipn. Eventuellt också någon hybrid titel som släpps till nuvarande och nästa. Det vore logiskt att inte enbart sälja konsolen utan också några imponerade spel som höjer intresset. Det är kanske just detta som jag tycker Microsoft varit lite svaga på jämfört med konkurrensen att kunna släppa starka titlar till sitt format.

En rimlig gissning för M:s E3 är ändå att vi kanske får se nästa konsol och en del spel både storspel och indiespel. Om de lyckas med en stark konferens återstår att se, jag är ganska säker på att Forza, Gears och Halo dyker upp i någon form dock, Halo Infinite tror jag blir en nextgen titel också. Men det blir mer intressant att se om något nytt också visas som kan överraska då jag ofta finner att dessa typer av spel är de roligaste med mässor som denna. Nu vet jag att det kanske inte ens är en fotnot och inte lär visas men jag skulle vilja se ett nytt Microsoft Flight Simulator då jag fann den serien ganska underbar som yngre och senaste utgåvan är från 2006.

Vad tror du att Microsoft visar upp på sin konferens ikväll, jag hoppas att vi äntligen får se Age of Empires 4?

HQ