Svenska
Blog
Jag är ledsen men Outer Worlds ser inte bra ut

Jag är ledsen men Outer Worlds ser inte bra ut

Det har släppts lite gameplay för Outer Worlds Obsidians nya titel och jag tycker ärligt talat att av det vi fått se så ser det inte jättebra ut. Stridsmekaniken i sig är kanske inte centralt i ett rollspel något jag inte fattat varför med tanke på att spelen ofta påtvingar stridandet och adopterat det som en pelare i sin spelmekanik i modern tid. C-rpg spelen kunde åtminstone luta sig mot komplexa omgångsbaserade eller realtidsbaserade system även om de också led av problem. Det ser ut som ingenting hänt sedan New Vegas, se själva: https://www.youtube.com/watch?v=9je2JizqlaE ansiktsanimationerna lämnar mycket att önska, jag får samma känsla som i Oblivion när man zoomar in i ansiktena. Grafiken är väldigt brun och jag var inte helt såld på paletten i trailer sekvenserna heller. Vi kan bortse från Fov problemen i trailern då sådant ofta går att fixa på PC och ibland på konsol. Visst det kanske är en tidig build eller något som kommer att få mycket kärlek innan release men det ser stelt, klumpigt och väldigt last gen ut.

Däremot vill jag inte helt kasta skräp på designen, tematiken och universumet de bygger, de är lite Fallout 4 vibbar över det hela och jag gillar konceptet, karaktärerna verkar bra skrivna och det finns säkert mycket att inhämta från berättarperspektivet som ser bra ut. Jag tvivlar inte på att det finns olika val och mycket annat att utforska som i deras tidigare alster. Visst argument kan göras för att AA spel inte behöver vara bäst på allt men spelet säljs som ett AAA spel prismässigt och jag anser ändå att Obsidian som är så rutinerade borde kunna skapa betydligt starkare intryck med sina förhandsvisningar, trailers och gameplay. Men med det sagt spelet ser bra ut i olika områden som i sin design, tematik, narrativ och bitvis röstskådespeleri mm, men jag undrar hur det kommer att skära sig med resten som det extremt stela striderna, hemska ansiktsanimationer, bruntråkiga paletten och grafik som ser 10 år gammal ut.

Vi kan alla argumentera för att grafik kvittar och det gör det ibland, däremot kan grafik hjälpa ett spel mycket med inlevelse, känsla och skapa en starkare intresse till världen. Kan Obsidian ändå erbjuda något spännande, trevligt och bra återstår att se men redan nu ser jag flera varningssignaler. Jag kommer definitivt att ändå spela spelet men jag är lite orolig över den tekniska sidan också. I trailers och annat brukar inte mycket sådant framkomma av begripliga skäl man vill inte visa sådant. Obsidian är dock ökända på att släppa tekniskt trasiga spel däremot har de blivit bättre de senaste åren i min mening. Jag hoppas att om vi får ett relativt polerat spel som inte har mycket spelförstörande problem så kanske vi ändå har en lite typisk Obsidan titel som erbjuder något positivt. Däremot vidhåller jag att det ser inte jättebra ut såhär en månad innan släpp, jag hoppas att jag har fel då spelet verkar spännande överlag.

HQ