Svenska
Blog
Grounded kan bli ett riktigt "nope" spel

Grounded kan bli ett riktigt "nope" spel

Jag satt och kikade på lite gameplay av spelet Grounded utvecklat av Obsidian Entertainment och nu Early Access. Det är en intressant take på Älskling jag krympte barnen och Ant Man och en massa andra koncept där man skapar en take av att vara krympt och försöka hitta vägen tillbaka till fullstorlek igen.

Spelet verkar sätta oss i en liten trädgård och blandar element från spel som Subnautica, The Forest och lite Ark. Premissen i sig är det inget fel på men att se stora spindlar krypa ut genom hål och försöka undvika att bli mat åt diverse insekter är kanske mer mardröms material än underhållning.

Världen ser otroligt välgjord ut, en tom läskburk som är gigantisk är en del av sceneriet, en liten pöl är som en sjö, ett träd sträcker sig till horizonten. Det ser ut att vara en lättsam take med lite mildare skräck element speciellt när dag blir till natt. Det ser dock rent spelmekaniskt att bli en standard variant av crafting, Co-op/sp bygg skydd, hämta resurser och lös mysteriet som gjort dig liten. Å andra sidan kanske spelet blir en bra indikation på hur det är att leva i Australien så det kan säkert erbjuda en bra guide för det. Jag ser faktiskt fram emot att spela det när det släpps.

HQ