Svenska
Blog

Red Dead Redemption 2 i 4K är ljuvligt

Jag har inte satt ihop min nya dator ännu, men jag har testat att köra min nya skärm. Jag köpte en Predator X38 S för att även uppgradera det synliga. Det är varken den bästa skärmen på marknaden eller den sämsta, men jag är nöjd över uppgraderingen. Tidigare hade jag gått från en 2K-skärm till en som enbart kunde köra 1080p. Att gå från ett plattskärm till en bredare och kurvig skärm med stöd för hdr i höga bildrutor per sekund, har varit fantastiskt. Min tidigare skärm var bra, men det känns i efterhand som jag tittat in i en CRT-skärm. Det är en skillnad som är väldigt synlig mellan de båda skärmarna.

Samtidigt som jag testat min skärm har jag även försökt modda upp Red Dead Redemption 2. Jag är en av de som älskade simuleringen Rockstar bjöd på. Tvärtemot fansen av det första som var lite mer arkadig gillade jag detta animationstunga monster mer. Även om detta är en svårare best att modda än säg The Elder Scrolls V: Skyrim så har jag älskat mer sammankopplande väderförändringar (mer realistiskt väder), spontana uppdrag, fästa lampan på bältet, sitta överallt, behov (mat, vatten, urinera och annat) och ett förbättrad polissystem m.fl. Då har jag inte ens testat några av de mer komplexa moddarna därute. Jag har verkligen gillat moddar som förbättrar simuleringen och världsbygget.

Jag har däremot lärt mig att Red Dead Redemption 2 har väldigt många moddar som skapar konflikter med varandra. Tro mig när jag säger att organiserar du inte mapparna ordentligt blir man nästan tvungen att installera-om detta 119 gigabyte stora spel. Trots att det i princip är övergivet och utvecklarna vägrade utveckla mer innehåll till enspelarportionen, är det en helt makalöst levande sandlåda. Det föll inte alla i smaken, men det är sällsynt att mötas av så detaljerade och interaktiva spelvärldar. Även om jag inte hinner spela så mycket av detta är det fortfarande något helt enastående. Nu kan jag även ta helt galet vackra panorama foton. (Några bilder jag tog på mitt äldre system förr, tänkte ta massor med foton på min nya maskin i högre upplösning för att se skillnaden)

 

Red Dead Redemption 2 i 4K är ljuvligt

 

HQ